2024. május 2. - Zsigmond

Adatellenőrzés a MOL-nál

Újabb információk szivárogtak ki az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottságának zárt üléséről. A Hírszerző értesülése szerint a Mol dolgozóinak "teljes körű telefon- és e-mail-ellenőrzése" is szóba került a testület ülésén, amelyen az UD Zrt. tevékenysége
2008. szeptember 27. szombat 06:30 - Hírextra
Eszerint a nyomozás során arra utaló felvételeket is rögzítettek, amelyek szerint a cég vezetőinek tudomása volt a Mol Nyrt. dolgozóinak teljes körű telefonos és e-mail-ellenőrzéséről".

A hírportál úgy tudja: a Mol, miután a társaságnál informatikai betörést észleltek, továbbá bennfentes információk szivárogtak ki, több biztonságtechnikai céggel is felvette a kapcsolatot, és arra kérte őket, próbáljanak meg átjutni biztonsági rendszereiken.

A történet egyik ismerője szerint ez csak az UD Zrt.-nek sikerült. Ezután az olajtársaság a cégtől kért segítséget a gyenge pontok megerősítésében.

A Hírszerző azonban úgy tudja, hogy a belső megfigyelést csak a vállalaton belül kijelölt személynek van joga végezni, így a biztonsági rendszerek megerősítésére felkért vállalkozások ilyen tevékenységet nem folytathattak.

Az üggyel kapcsolatban a Hírszerző megkereste a Molt is, azonban a vállalat nem kommentálta az értesüléseket.

Tóth Károly, a Nemzetbiztonsági Bizottság szocialista alelnöke sem kívánta kommentálni az értesüléseinket, csak annyit mondott, nagyon szeretné már, ha egyszer az, aki ezeknek a híreknek a forrása, a nevét is adná hozzá. Répássy Róbert a Fidesztől úgy vélte: "ez remekül beleillik Szilvásy Györgyék (a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter) forgatókönyvébe: tudatosan szivárogtatnak híreket a sajtónak, majd másnap, amikor ezek megjelennek, ők döbbenek meg a legjobban".

Gulyás József, az SZDSZ-től döbbenetes fejleménynek nevezte a történteket, és azt, hogy nap mint nap újabb információk szivárognak ki a sajtóhoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását