2024. április 25. - Márk

Csarnokavató Csabán

Olimpiai és világbajnokok jelenlétébe szombaton átadták Békéscsaba új vívócsarnokát. Az ünnepi eseményen Jánosi Zsuzsa világbajnok tőröző, Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző és Nébald György, olimpiai bajnok kardozó is jelen volt.
2008. szeptember 27. szombat 19:15 - Hírextra
Nagy Tímea, a női párbajtőr sydneyi és athéni bajnoka Tóth Hajnalkával tartott bemutatót.
Az ünnepséget követően Galli Zsolt, a Karácsonyi Lajos Békéscsabai Vívó SE vezetőedzője elmondta, hogy óriási lehetőséget ad számukra a szombaton átadott vívócsarnok, hiszen ennek köszönhetően lehetőségük nyílik arra, hogy újabb fiatalokat nyerjenek meg a sportágnak. Ez idáig Békéscsabán párbajtőr fegyvernemet tanítottak, de pár hónap múlva a tőr és a kard oktatását is elkezdik. A vívócsarnokban egyidejűleg akár 12 pást elhelyezésére is lehetőség van.

A vívócsarnok átadásán a sportolók mellett részt vett Török Ottó sportszakállamtitkár, dr. Gémesi György, a Magyar Vívó Szövetség elnöke, Füleky András, a szövetség ügyvezető igazgatója, illetve Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását