2024. április 18. - Andrea, Ilma

A Fidesz szerint ők tiszták

A Fidesz szóvivője szerint a lehallgatási botránnyal kapcsolatos legújabb hangfelvételek mindenki számára világosan bizonyítják, hogy a Fidesz és politikusai semmilyen törvénytelen ügyletben nem vettek részt.
2008. szeptember 27. szombat 19:00 - Hírextra
Szijjártó Péter szombaton azt követően adott ki közleményt, hogy az adatgyűjtési ügyben 35 lehallgatott telefonbeszélgetést tett fel valaki a YouTube internetes oldalra. Ezek a felvételek valószínűleg ugyanazok, amelyeket a nemzetbiztonsági bizottság tagjai kaptak a titokminisztertől.
A Fidesz szóvivője szerint törvénysértést "a Gyurcsány-Szilvásy-Draskovics-féle, kommunista időket idéző hálózat követett el, amikor – nem először – ellenzéki képviselőket hallgatott le, és próbált alaptalanul besározni". Ha a titkosszolgálat képviselőket hallgat le, azzal nem egyszerűen megsért egy törvényt, hanem az egész demokrácia ellen vét - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szijjártó Péter közölte, a Fidesz a törvényesség és a rend pártja, a történtek nem maradhatnak komoly jogi és politikai következmények nélkül.

A Népszabadság internetes oldala számolt be arról, hogy újabb lehallgatott telefonbeszélgetéseket tettek közzé az interneten az UD Zrt. nevével fémjelzett lehallgatási ügyben péntek este. A lap online kiadása ismerteti, hogy a felvételeket januspannonius68 néven a YouTube internetes videomegosztó oldalra tették fel ismeretlenek.

Az egyik beszélgetésben egy Attila nevű férfi egy gépfegyver és negyven darab lőszer beszerzéséről tájékoztatja megbízóját, és későbbre ígér neki egy légpuskát is, ez utóbbiról hozzáteszik, hogy egy bemutatóra kell. Egy másik felvételen egy sikertelen "beavatkozásról" esik szó, a telefonáló arról panaszkodik, hogy elmúlt a hónap vége, és valaki még mindig nem fizetett a szüleinek.

Feltettek egy olyan beszélgetést is, amelyben az UD Vagyonvédelmi Zrt. egyik tulajdonosa, Tóth János vitatja meg egy emberével egy belvárosi ügyvédi iroda megfigyelésének, akár bekamerázásának lehetőségét. Több beszélgetést híváslista, illetve kémszoftver címen töltöttek fel. Egy másik beszélgetésben valaki arról beszél, hogy éppen Bajnai Gordonról készítenek környezettanulmányt.

A harmincöt telefonbeszélgetés között a korábban már Dávid Ibolya által bemutatott, illetve a Fidesz honlapján közzétett felvételek is szerepelnek - ismerteti a Népszabadság internetes oldala.
Szilvásy György polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter arról a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón elmondta: a Nemzetbiztonsági Hivatal adatgyűjtési ügyben tett feljelentésének melléklete több mint száz lehallgatott telefonbeszélgetést tartalmazott, amelyből nagyjából harmincat adott át a nemzetbiztonsági bizottságnak, ezek a bűncselekmény megalapozottságát bizonyítják. Mivel azonban a bizottsági elnök nem hívta össze a testületet, ezért a titkárságnak küldte el az anyagot, ahonnan továbbították a képviselőknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását