2024. április 16. - Csongor

Ma sem lesz költségvetése a fővárosnak

A főváros ez évi költségvetés-tervezetét és minden vele összefüggő témát, így a beruházási javaslatokat is visszavonta a városvezetés a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén.
2009. április 30. csütörtök 10:45 - HírExtra
A képviselői mandátumáról lemondott Hunvald György (MSZP) utódjául jelölt Kivágó Iván Györgyné mandátumkiadásáról szóló választási bizottsági határozata ellen ugyanis egy állampolgár szerdán kifogást nyújtott be.

Kivágó Iván Györgyné a közgyűlésben egyszer már esküt tett, mivel az önkormányzat egyik szakbizottságának külsős tagja.

Helyszíni javaslatra több előterjesztés is felkerült a 70 körüli előterjesztést tartalmazó napirendre. Így a BKV ez évi tízmilliárd forintos önkormányzati támogatása is. Ezzel kapcsolatban Pokorni Zoltán (Fidesz) XII. kerületi polgármester kifogására a BKV-nak tájékoztatást kell adnia az ülésen, hogy miért akar a fogaskerekű mentén 100 fát kivágni.

Lakos Imre (SZDSZ) megjegyezte, hogy a városüzemeltetési bizottság - elfogadhatatlannak tartva az ötletet - azt elutasította. A bizottság is egy helyszíni javaslat alapján értesült az elképzelésről. A politikusok hangsúlyozták, elfogadhatatlan a BKV eljárása, az, hogy előzetes egyeztetés, szakhatósági hozzájárulások nélkül akar fákat kivágni a felső vezeték korszerűsítése miatt.

Demszky Gábor kezdeményezésére a közgyűlés egyperces néma felállással adózott a szerdán eltemetett roma Kaló Jenő emlékének, akit Tiszalökön orvul meggyilkoltak. A főpolgármester a rasszizmus elleni tiltakozásra szólította fel politikustársait.

A közgyűlés munkája egyórás várakozás és hosszas napirendi vita után kezdődött meg.
A közgyűlésben ezúttal is az MDF segítségével, szavazataival kerülhettek csak napirendre a minősített szavazatot igénylő javaslatok, így például az Ilnet Kht. eladása is.

Az érdemi munka megkezdése előtt Ughy Attila (Fidesz) szünetet kezdeményezett az átszabott napirendi javaslatok elkészítéséig. A szünetben a terem karzatáról eltávolították azt a transzparenst, amelyen a Jobbik arra hívta fel a figyelmet, hogy "Tarlós (a Fidesz fővárosi frakcióvezetője) lapított Hunvald ügyében".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását