2024. április 19. - Emma

Kártérítés az erotikus képekért

Egy amerikai fotós bíróságon próbálja visszaperelni hét Marilyn Monroe-ról készített mezetlen, illetve félmeztelen képét, amelyekről azt állítja, hogy ellopták tőle.
2008. szeptember 26. péntek 16:08 - Hírextra
Bert Stern a Vogue megbízásából készítette a fotókat 1962 júliusában, alig hat héttel a híres színésznő tragikus halála előtt. Az erotikus képek egyenként több mint százezer dollárt érnek.
A "egyedülálló és megismételhetetlen" felvételekből álló sorozat, amely a Los Angeles-i Bel Air Hotelben készült, a The Last Sitting (Az utolsó ülés) címet kapta.

Stern a híres beállításokat idén februárban megismételte Lindsay Lohan filmszínésznővel.
A New York-i fotós egy manhattani bíróságnak beadott keresetében arra hivatkozott, hogy az ikonikus képeket az Eros magazinnak kölcsönözte ki, de hónapokkal később sem kapta vissza őket, szerinte ellopták tőle.

Stern ügyvédje elmondta, hogy ügyfelét néhány hónapja megkereste a New Yorkban fotóstúdiót működtető Michael Weiss és Donald Penny, és "üzletet ajánlottak".Két képet átadtak Sternnek, hogy azonosíthassa őket, a többiért azonban pénzt akartak.

Stern nem volt hajlandó belemenni, és visszakövetelte az összes fotót, amit azonban Weissék visszautasítottak.A fényképész ekkor határozta el, hogy bírósághoz fordul, és benyújtott keresetében legalább 700 ezer dollárt követel a képekért plusz egymillió dollár kártérítést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását