2024. április 25. - Márk

Bérlányok és bérdolgozatírók Cambridgeben

Már Cambridge sem a régi: a patinás egyetem diáklapja, a Varsity felfedte, hogy 450 diáklány árulja testét és legalább ötszáz olyan diák akad, aki pénzért szívesen megírja tehetségtelenebb vagy lustább társainak dolgozatát.
2007. november 6. kedd 10:50 - Hírextra
Az 1947 óta működő újság cikkének hitelességét a tanári kar sem vonja kétségbe. A testület hivatalos reakciójában nagyon nyugtalanítónak tartotta, hogy diáklányok olyan helyzetben lehetnek, amelyben el kell adniuk testüket. A nyilatkozat szerint az egyetem kész segíteni tanulmányi ösztöndíjakkal. A plágiumot ugyanakkor teljes mértékben elítéli a vezetőség.

Az újság azonban nem keres mentségeket. "Sokaknak szerfölött tetszenek a luxusdolgok, sokat költenek, ez magyarázza a jelenséget" - írja. A tanúságok is ezt látszanak igazolni.

Az egyik lány elmondta, hogy kezdetben egy üzletben dolgozott óra után, de társnői felvilágosították, hogy van más mód sokkal többet és gyorsabban megkeresni. Kapcsolatba lépett egy "kísérőket" alkalmazó ügynökséggel és megkezdődött "második élete". "Igen, degradáló lehet, de ha az ember 300 fonttal (109 ezer forint) tér haza és arra az 5 fontra gondol, amit azért kapott, hogy dobozokat rakott fel egy üzlet polcára, akkor a kétségek eltűnnek".

A diáklány saját beszámolója szerint két hónap alatt 40-50 klienssel ment ágyba. Az ár egy óráért 120 font volt, ebből ő 50-et, az ügynökség 50-et, a kísérő sofőr pedig 20-at kapott. "Különbözőek voltak, 18-tól 80 évesig. Látni kellett volna, amikor megmondtam, hogy cambridge-i diáklány vagyok. Azt hitték, szegény szingli anyával van dolguk". Néha ez annyira elkápráztatta őket, hogy az ügynökség tudta nélküli találkozót kértek tőle és 300 fontot fizettek - idézte a lányt a Corriere della Sera című olasz napilap.

A 450 lány közül nemcsak szemérmesen "kísérőknek" nevezettek voltak, hanem nyíltan prostituáltak, vagy vetkőző számokat előadók is. Ezeknek a tevékenységeknek a határai összemosódnak, a körülményektől és a pénztől függően.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását