2024. április 29. - Péter

Azonosíthatóak a rendőrök

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) minden esetben azonosítani tudja azonosító számuk alapján a BRFK-nál szolgálatot teljesítő rendőröket - közölte a rendőrség pénteken.
2008. szeptember 26. péntek 13:34 - Hírextra
A police.hu honlapon publikált közleményt a rendőrség a Magyar Nemzet szerdai cikkére reagálva adta ki, abban ugyanis a lap azt állította: a tömegoszlató rendőrök fiktív azonosítókat viseltek.

A csapaterőben szolgálatot teljesítő rendőrök egyenruháján elhelyezett ötjegyű számsor megegyezik a szolgálati jelvényükön található számmal. A jelvényszám egyedi azonosító, melynek alapján a BRFK által vezetett pontos nyilvántartás alapján megállapítható, hogy ki az, aki az adott számmal rendelkezik - áll a közleményben.

A BRFK írása szerint Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya elrendelte az azonosítószámokról vezetett adatbázis soron kívüli vizsgálatát. Az ellenőrzés során hiányosságokat nem tapasztaltak, a rendőrség közleménye szerint a nyilvántartás pontos és naprakész.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium (IRM) pénteki közleményében azt is tudatta, hogy mind az ORFK, mint pedig a BRFK helyreigazítási kérelemmel fordul a Magyar Nemzet főszerkesztőjéhez, mivel a lapban megjelent állítások nem felelnek meg a valóságnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását