2024. május 20. - Bernát, Felícia

Szigetmonostor polgármestere levelet írt a miniszterelnöknek

Nem tartja elfogadhatónak Szigetmonostor képviselő-testülete az M0-ás híddal kapcsolatos alternatív ajánlatcsomagra hozott kormányhatározatot, ezért levélben fordul a kormányfőhöz, intézkedését kérve - közölte a község polgármestere csütörtökön az MTI-vel
2008. szeptember 25. csütörtök 15:10 - Hírextra
Molnár Zsolt elmondta, hogy a Szentendrei-szigeten fekvő falunak az eredeti megoldás szerint járna egy híd, mert az átadás előtt álló M0-ás Megyeri hídnak nincs lejárója a szigetre. A hatóságok ugyanis környezetvédelmi megfontolásból megtiltották ennek építését, védve a szigeten lévő ivóvízbázist. Az elmúlt két hónapban a tárca és az önkormányzat egyeztetett a híd helyett egy alternatív ajánlatcsomagról, amely három és félmilliárd forint értékű fejlesztéseket tartalmaz. Ebből másfél milliárd forintért egy gyalogos híd épülne Szentendre és Szigetmonostor között, kétmilliárdból pedig egyebek mellett tűzoltó-, mentőállomás és rendőrőrs létesülne a Szentendrei-szigeten az ott lakók életfeltételinek javítására.

Ám az erről hozott kormányhatározat a konkrétumok helyett csupán olyan általánosságokat tartalmaz, amelyből hiányzik a kormány kötelezettségvállalása. Az előzetes tárgyalásokon született megállapodások szavatolására kér a testület a miniszterelnöktől támogatást - húzta alá a polgármester.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását