2024. április 20. - Tivadar

A jegyző ellen tüntettek

Dr. Deák Erzsébet jegyzővé választása miatt mintegy 50 ember demonstrált a zuglói polgármesteri hivatal előtt szombat délelőtt. Az április 15-én munkáját megkezdő jegyző hivatalba lépéséről a március 13-i testületi ülésen minősített többséggel - ellenszav
2008. április 21. hétfő 11:20 - Hírextra

Dr. Deák Erzsébet jegyzővé választása miatt mintegy 50 ember demonstrált a zuglói polgármesteri hivatal előtt szombat délelőtt. Az április 15-én munkáját megkezdő jegyző hivatalba lépéséről a március 13-i testületi ülésen minősített többséggel - ellenszavazat nélkül - határozott a képviselő-testület. A zuglói önkormányzat működésének és a zuglói közéleti kultúrának mindenképpen árt, hogy egy munkáját még meg sem kezdő köztisztviselő ellen pártpolitikai támadás indul.

Az alig egy hónapja törvényesen megválasztott jegyző személye ellen tartott tüntetést a zuglói FIDESZ és KDNP, amelyen azonban csak a KDNP-frakció tagjai vettek részt. Szerintük a Terézváros korábbi jegyzőjeként dolgozó dr. Deák Erzsébet jogszabálysértésekhez asszisztált a VI. kerületben. Vélelmüket semmivel sem tudták igazolni.

Az április 15-én hivatalba lépett jegyző Terézvárosban a jogszabályoknak megfelelően dolgozott. "Semmilyen bírósági, hatósági eljárás nem folyt és nem folyik ellenem - mondta az új jegyző.

Dr. Deák Erzsébet a jegyzői pályázati feltételeknek mindenben megfelelt, az önkormányzatiságban eltöltött 22 éve alatt rengeteg tapasztalatot szerzett. A március 13-i testületi ülésen törvényesen, minősített többséggel Budapest-Zugló Polgármesteri Hivatala jegyzőjének választották, ahol kijelentette, hogy Zöld Zugló fejlődéséért és sikerességéért fog tevékenykedni.

Forrás: OTS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását