2024. június 1. - Tünde

Lesz buszsáv

Lesz pénz a Szentmihályi úti buszsáv megépítésére - mondta kedden az MTI-nek Budapest főjegyzője, aki megköszönte a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesületnek (VEKE), hogy felhívta a figyelmet több buszsáv-projekt elmaradásának veszélyeire.
2009. október 27. kedd 11:05 - HírExtra
"A korábbi pénzügyi álláspontot felülbírálva, mégis biztosítják a Szentmihályi úti buszsáv építéséhez szükséges hiányzó 70 millió forintot, amelyhez még több mint 170 millió forint EU-forrásból származó támogatást is kapnak" - közölte Tiba Zsolt.

Elmondta: korábban ezt az összeget öt másik útvonalon szintén most kezdődő buszsáv-építésekhez kívánták felhasználni. A megváltozott álláspont szerint azonban többletforrás biztosítását kérik a Fővárosi Közgyűléstől, így nem kell elállni a Szentmihályi úti buszsáv tervétől sem.

A másik öt beruházás a Baross utcai, a Budaörsi és a Hegyalja úti, a Mészáros és a Győző utcai, a régi Budaörsi úti buszsáv, valamint a nagykörúti fejlesztés.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön tárgyalja a kérdést, Tiba Zsolt szerint a hat beruházás jövőre elkészülhet.

A Pesti úti buszsáv ügye egyelőre azért bizonytalan, mert annak uniós támogatásáról még nem született meg egy másik állami szervnél a döntés.

A főjegyző külön megköszönte a VEKE-nek, hogy "időben és határozottan, szakmai alapon felhívta a figyelmet az elmaradással fenyegetett beruházások jelentőségére".

Hétfőn még félrevezetőnek nevezte a Főpolgármesteri Hivatal a VEKE azon vasárnapi állítását, amely szerint hat buszsáv-beruházást törölne a főváros vezetése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását