2024. május 5. - Györgyi

Elkészültek a sportági értékelések

Tényfeltáró és egyben előremutató jelentést szeretne a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöksége elé terjeszteni a testület szakmai és tudományos bizottsága a pekingi szereplésről.
2008. szeptember 25. csütörtök 13:22 - Hírextra

A MOB honlapjának beszámolója alapján e szándék megfogalmazásával nyitotta meg a bizottság legutóbbi ülését annak vezetője, Szabó Tamás. A tanácskozáson Kovács Tamás, a MOB sportigazgatója elmondta, hogy a sportágaktól bekért értékelések elkészültek és az első összegzés is megtörtént.


Kovács Tamás az MTI érdeklődésére egyebek mellett azt emelte ki, hogy 24 sportágból 23 a célkitűzéstől elmaradva szerepelt, ami arra utal, hogy nagy baj van.


"Egy-két sportágban el lehet bukni, de ennyiben egyszerre nem" - tette hozzá.


Kovács elöljáróban annyit közölt, hogy a sportági elemzések részletesek, többségükben a gyenge szereplés okai között szerepel a sportegészségügy helyzete, a túlversenyeztetés, a rossz formaidőzítés, a nemzetközi versenyeken elért eredmények alapján készült nem megfelelő helyzetértékelés, esetleg az elrontott akklimatizáció.


Szabó Tamás - a MOB honlapja szerint - zárásként az ülésen elmondta, a sportszövetségek értékelésével lényegében egyet lehet érteni, de a jövőt illető, megfelelő javaslatok összegezését is le kellene tenniük az elnökség asztalára.


Molnár Zoltán, a MOB ügyvezető igazgatója az MTI-nek úgy fogalmazott, a szakmai és tudományos bizottság véleményalkotó, javaslattevő testület, ennek megfelelően készíti el anyagát az október 3-i elnökségi ülésre. A közgyűlés ezt követően, október 18-án foglalkozik a pekingi szerepléssel.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását