2024. május 8. - Mihály

A Fővárosi Közgyűlés témái

Új budapesti díszpolgárokról, az önkormányzat első félévi gazdálkodásáról, az önkormányzati bérlakások januári 3 százalék körüli lakbéremeléséről és a kerületek által szorgalmazott újabb parkolási övezeti bővítésről is szó lesz a Fővárosi Közgyűlés csütör
2008. szeptember 25. csütörtök 06:10 - Hírextra
A díszpolgári jelölőbizottság 14 személy, köztük hat olyan vízilabdázó elismerésére tett javaslatot, akik egymás után harmadszor nyertek olimpiai aranyérmet. Benedek Tibor, Biros Péter, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás, Szécsi Zoltán vízilabdázóval együtt elismerésre javasolja a bizottság Kemény Dénes edzőt is. Díszpolgár lehet Berek Katalin színművész, Heller Ágnes filozófus, Juhász Ferenc költő, Márk Gergely rózsanemesítő, Marton László szobrász, Szelényi Iván szociológus és Zwack Péter üzletember.

A Pro Urbe Budapest-díjra jelölte a bizottság Fehér László festőművészt, Fenyő Miklós előadóművészt, Iványi Gábor lelkészt, Koncz Zsuzsa előadóművészt, Papp László kórházi főigazgatót és Paskai László bíborost.

A kerületek által szorgalmazott parkolási változásoknak csak egy részét támogatja a városvezetés. A fizető övezetek határát néhány kerületben kibővítik, azt azonban nem támogatják, hogy a VI. kerületben este 11 óráig szedhessenek parkolási díjat.

Helyszíni előterjesztésként kerülhet a testület elé a Kossuth téri mélygarázsépítés hatmilliárd forintos közbeszerzési eljárásával és egy Bécsi úti ingatlan eladásával kapcsolatos javaslat. Ez utóbbitól 4-6 milliárd forint bevételt remél a városvezetés. Ugyancsak helyszíni előterjesztésben tájékoztatást kap a közgyűlés arról, hogy a csepeli szennyvíztisztító szennyvíziszap ártalmatlanításánál a Cséry-telepre tervezett komposztáló mellett megvizsgálják a helyi ártalmatlanítás lehetőségét is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását