2024. április 29. - Péter

Népszavazás kalkulátort indít a KDNP

Népszavazás kalkulátort indít a KDNP a Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) honlapján.
2008. február 1. péntek 14:55 - Hírextra
Dr. Surján László az Európai Parlament néppárti képviselője, a KDNP alelnöke pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, a www.mkdsz.hu/kalkulator címen elérhető programot annak érdekében hozták létre, hogy segítséget nyújtson a március 9-i FIDESZ-KDNP közös népszavazási kezdeményezése sikerességének esélylatolgatásában. A weboldalon a várható részvétel és a kérdésekre adandó válasz beírása után a program kiszámolja, hogy érvényes és eredményes volt-e a népszavazás.

A politikus szerint a közvélemény-kutatók felmérési azt jelzik előre, az igenek jelentős többségben vannak, ám egy alacsony részvétel még eredménytelenné teheti a voksolást, ezért minden szavazat döntő lehet.

Az európai parlamenti képviselő felhívta a figyelmet arra, a három kérdés, amely a vizitdíj, a kórházi napidíj, valamint a tandíj eltörlésére kér választ az emberektől, nem pártpolitikai felvetés. Kiemelte, a népszavazási kérdések mögött nem pártpolitikai érdekeket kell keresni, azt a társadalom számára létfontosságú szolidaritás kinyilvánításának szándéka vezeti.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását