2024. április 24. - György

Elégedetlenkednek a diákok

A diákok jelentős része elégedetlen a diákszövetkezetek által nyújtott munkakörülményekkel. Sokan nem is ismerik a szerződésüket, és vannak olyanok is, akik a bánásmódra vagy a fizetés elmaradására panaszkodnak - derül ki a Pécsi Tudományegyetem felmérésé
2007. szeptember 18. kedd 16:13 - Hírextra
A tanulmány társszerzője, Vida Szabolcs, a PTE oktatója a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a diákok legtöbbször nem is tudják, hogy milyen feltételekkel foglalkoztatják őket. Ez főleg az ő hibájuk - tette hozzá -, mert egyáltalán nem vagy csak felületesen olvassák el a szerződésüket. Gyakran úgy állnak munkába, hogy nem is tudják pontosan, milyen tevékenységre szerződtek. A diákszövetkezetek gyakran építenek erre, és esetenként ki is használják ezt - mondta Vida Szabolcs.

Mindezek ellenére azok a középiskolások és egyetemisták, akik tanulmányaik alatt pénzt szeretnének keresni, szinte kizárólag a diákszövetkezetekhez fordulnak, mert nem tudnak más alternatíváról, és úgy hiszik, környékükön nincs más munkalehetőség a számukra. Pedig például a munkaerő-kölcsönző cégek jogilag nagyobb biztonságot, jobb munkakörülményeket, és esetenként több pénzt is nyújtanának - nyilatkozta Vida Szabolcs.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását