2024. április 23. - Béla

Újabb büntetőeljárás roma érdekképviseleti szervezetek ellen

Újabb büntetőeljárás indult jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntett alapos gyanúja miatt Bács-Kiskun megyében négy roma érdekképviseleti szervezet ellen, melyek közül egyiknek Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a vezetője -
2008. szeptember 24. szerda 17:31 - Hírextra
A szervezetek 255 millió forint állami támogatást nyertek, melyből - a nyomozóhatóság számára jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint - a már folyósított 140 millió forint felhasználását fiktív számlákkal igazolták - mondta Szabó Ferenc, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség főügyész-helyettese.

A főügyész-helyettes beszámolt arról, hogy a négy társadalmi szervezetnél - az ügyészség felügyeletével - házkutatást tartott szerdán a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Nyomozó Hivatala.

A négy társadalmi szervezet között van a kiskunmajsai roma érdekképviseleti szervezet is, melynek Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke a vezetője.

Kolompár Orbánt 2008. szeptember 10-én egy másik ügyben gyanúsítottként hallgatták ki, mert az általa vezetett kiskunmajsai roma érdekvédelmi szervezet 13 millió forint állami támogatással nem tud elszámolni. A Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Nyomozó Hivatalánál, fokozott ügyészi felügyelettel folyó ügyben Kolompár Orbánt és további három embert gyanúsítanak azzal, hogy az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány (OFA) által, munkahelyteremtésre adott összeget nem az adott célra használták fel, azzal nem tudnak elszámolni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását