2024. március 29. - Auguszta

MSZP: pakolja el a fidesz médiatörvénycsomagot

Az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja hétfőn kezdeményezi a házelnöknél, hogy vegyék le az Országgyűlés napirendjéről a médiát és a hírközlést szabályozó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatot - mondta Mandur László, az MSZP országgyűlési képviselője az MTI-nek vasárnap.
2010. július 4. vasárnap 20:08 - HírExtra
Mandur László elmondta: a kezdeményezés célja, hogy megindulhasson a társadalmi vita a törvényjavaslatról. A politikus hozzátette: a társadalmi vitába a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló - "médiaalkotmánynak" nevezett - indítványt is be kellene vonni, szükséges volna együtt vitát indítani mindkét javaslatról.

Mandur László hangsúlyozta: a társadalmi vita szükségessége, valamint a hazai és nemzetközi szakmai szervezetek tiltakozása mellett az is indokolja az előterjesztés levételét a napirendről, hogy az alkotmányossági aggályokat vet fel több szempontból is.

A fideszes Cser-Palkovics András és Rogán Antal által benyújtott, a médiát és a hírközlést szabályozó egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslatról az Országgyűlés nyári rendkívüli ülésszakának hétfőn kezdődő háromnapos ülésén az Országgyűlés elnökének napirendi javaslata szerint zárószavazást tartanak.

A médiacsomag részét képező előterjesztés értelmében a Nemzeti Hírközlési Hatóság és Országos Rádió és Televízió Testület összevonásával létrejön a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, amely autonóm államigazgatási szerv, elnökét a miniszterelnök nevezi ki 9 évre.

A jogszabálytervezet rögzíti, hogy az Országgyűlés határozatban a Magyar Rádió Közalapítványból, a Magyar Televízió Közalapítványból és a Hungária Televízió Közalapítványból létrehozza a Közszolgálati Közalapítványt; a három közmédium és az MTI a jövőben egy-egy zártkörűen működő nonprofit részvénytársaság lesz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. július 5. 11:50
Nem tetszik az elvtársnak, hogy a bebetonozott helyeikből ki lehet tenni majd őket?

Érthető, nehéz megválni ilyen hatalomtól!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását