2024. április 25. - Márk

Százmilliókból népszerűsítették a hadsereget

Százmilliókat költöttek el az elmúlt három évben a Magyar Honvédség népszerűsítésére - írja a Magyar Nemzet. A pénzt azonban nem a toborzóirodákra fordították, hanem kommunikációs cégek, médiafelületek vásárlására, kampányfilmek és kiadványok készítésére.
2008. február 13. szerda 10:53 - Hírextra

A honvédség presztízse ugyan nőtt a lakosság körében, de a katonai pályát a kommunikációs cégeknek kifizetett horribilis öszszegek ellenére még mindig kevesen választják. Összesen csaknem 400 millió forintot fordított három év alatt a Honvédelmi Minisztérium (HM) az önkéntes hadsereg népszerűsítésére, és ehhez médiafelületeket vásárolt különböző kommunikációs cégek közreműködésével, de a katonai pálya nem sokkal lett népszerűbb ezekben az esztendőkben.

A toborzóakcióknak csak a múlt évben sikerült megállítania az elvándorlást a hadseregnél, és az alakulatoknál némileg növelhették a szerződéses katonák létszámát. A kommunikációs kudarcra 2005-ben 150 millió forintot, 2006-ban pedig 143 milliót fizettek ki két társaságnak, amelyek a HM beszerzési hivatalának tárgyalásos közbeszerzési pályázatán nyertek még Juhász Ferenc honvédelmi minisztersége idején.

A szaktárca tájékoztatásából kiderül, hogy nem szakadt meg tavaly sem a közpénzek elköltése a hadsereg népszerűsítésére, bár az erre fordított összeg csökkent. 2007-ben 120 millió forintos szerződést kötöttek a Sensation Event Marketing Kft.-vel, hogy 2009 októberéig lássa el a médiakampány feladatait.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását