2024. május 16. - Mózes, Botond

Esélyegyenlőséget teremt a szentesi légimentőbázis

A dél-alföldi régióban élők számára esélyegyenlőséget teremt a szentesi légimentőbázis létrehozása - jelentette ki Székely Tamás egészségügyi miniszter szerdán a létesítmény alapkőletételekor az alföldi városban.
2008. szeptember 24. szerda 17:28 - Hírextra
A politikus elmondta, a Dél-Alföldön szünetelt a légimentés, a Bács-Kiskun, Békés, Csongrád megyében élő emberek ebből a szempontból hátrányos helyzetben voltak, ezért hivatalba lépést követően az egyik első lépésként kiírták a pályázatot a szentesi bázis kivitelezésére.

Hozzátette: szeptember közepétől pedig - a szentesi bázis várható decemberi elkészültéig - szolnoki ideiglenes helyszínnel biztosítják a légimentést a térségben.

A minisztérium 20 millió forintot biztosít a jelenlegi légimentőbázisokon az üzemanyag-ellátás korszerűsítésére, a következő időszakban pedig 15,6 milliárd forintnyi uniós forrás áll majd rendelkezésre a mentés, a mentésirányítás és a légimentés fejlesztésére - közölte az egészségügyi tárca vezetője.

Magyar Anna (Fidesz), a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke szimbolikusnak nevezte azt az összefogást, amely során a térség a önkormányzatai a megyei felhívásához csatlakozva összesen 38 millió forintot ajánlottak föl a bázis létrehozására.

Túri Péter, a Légimentő Kht. ügyvezetője elmondta, a szentesi bázis szinte teljes egészében lefedi majd a dél-alföldi régiót, ahol várhatóan 60-70 alkalommal kell majd havonta bevetni a mentőhelikoptert.

Hamarosan a pécsi bázist Szekszárdra helyezik, és ezzel teljessé válik a lefedettség a Duna-Tisza-közén is - tette hozzá.

A szentesi bázis létrehozásának szükségességét igazolja a szolnoki ideiglenes állomás eddigi egyhetes működése, mely során kilenc alkalommal kellett felszállnia a mentőhelikopternek - tudatta a szakember.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását