2024. április 20. - Tivadar

Nemzetközi Gyermekfesztivál

Tizedik alkalommal rendezik meg október 2. és 6. között Veszprémben a Nemzetközi Gyermekfesztivált; az ötnapos kulturális programsorozaton 10 ország 30 városából 1350 gyermek, tizenéves fiatal vesz részt - mondta Domokos József, a fesztvált rendező Szépor
2008. szeptember 24. szerda 13:11 - Hírextra
A fesztivál producere - aki a veszprémi önkormányzat kulturális bizottságának az elnöke - elmondta: Közép-Európa legnagyobb gyermekművészeti seregszemléjére 6 és 20 év közötti gyermekek, fiatalok érkeznek; a legtöbben Oroszországból, Ukrajnából és Lengyelországból jönnek, ugyanis mindegyik országot 250-300 gyermek képviseli. Magyarországon szintén 300 gyermek jutott az elődöntőkből a fesztivál veszprémi döntőjébe - tette hozzá Domokos József.

Tájékoztatása szerint az október 3-i ünnepélyes megnyitót követően négy helyszínen öt művészeti ágban - tánc, színházi előadás, ének, zene és cirkuszi produkció - mutatják be tudásukat a szereplők. Az ötnapos fesztivál ideje alatt összesen mintegy 400 produkciót láthat majd a közönség - mondta az igazgató, megjegyezve, hogy az előadások ingyenesek.

Domokos József ismertetése szerint az együttesek és szólisták produkcióit hazai és külföldi szakemberekből, művészekből álló zsűri értékeli; a zsűri elnöke Viktoria Szkopenko lesz, aki Oroszország és Ukrajna érdemes népművelője, s a moszkvai önkormányzat kulturális bizottságának a vezetője.

Az igazgató elmondta: az egyes kategóriák 1-3. helyezettjei diplomát, serleget és értékes tárgyjutalmakat kapnak, de lesz számos különdíj is. A modern tánc, népi tánc, ének és zene kategóriákban nagydíjat is kiadnak - tette hozzá a producer, megjegyezve, hogy ajándéktárgyat a 10 éves, jubiláló fesztivál valamennyi résztvevője vihet majd haza.

A díjkiosztó gálaműsort október 5-én 18 órától tartják a veszprémi rendezvénycsarnokban, másnap pedig Budapesten, a Stefánia Palotában gálaesten adnak műsort a fesztivál győztesei, helyezettjei - tájékoztatott Domokos József. Az igazgató azt is közölte, hogy az ötnapos nemzetközi gyermekfesztivál költségvetése csaknem 25 millió forintot tesz ki, ami döntően pályázati és szponzori pénzekből jött össze.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását