2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fontos a lakósság biztonsága

A kormány kiemelten fontosnak tartja a lakosság biztonságát, s ebben meghatározó szerepe van a katasztrófavédelem munkatársainak - mondta az önkormányzati miniszter, miután megtekintette a magyar-román közös katasztrófavédelmi gyakorlatot szerdán, Gyulán.
2008. szeptember 24. szerda 15:10 - Hírextra
Gyenesei István hozzátette: a 10.400 fős magyar katasztrófavédelmi állomány 13 milliárd forint költségvetési támogatásból gazdálkodik, amelyet kiegészít a biztosítótársaságoktól érkező négy milliárd forint. A tárca vezetője a következő évi büdzsére utalva elmondta, hogy a szervezet a jövő évben is hasonló összegre számíthat.

A miniszter a gyakorlatról szólva kiemelte: a katasztrófavédelmi szervek bizonyították, hogy képesek együttműködni nemcsak a román társszervekkel, hanem azokkal is, akik az unió régebbi tagálmaiból érkeztek a gyakorlatra.

Pia Bucella, az Európai Unió Környezeti Főigazgatóságának vezetője közölte, hogy az unió évente több millió euróval támogatja a hasonló nemzetközi gyakorlatokat. Mint mondta, sajnos egyre több a természeti katasztrófa, ezért továbbra is szükség van arra, hogy a tagállamok és a belépni szándékozó országok között harmonikus legyen az együttműködés.

Az elmúlt hét vasárnapján kezdődött gyakorlaton hét uniós tagállam, valamint Moldávia is képviseltette magát 20-20 szakemberrel.

A több mint ezer fős gyakorlat során egyebek mellett a vegyi- és vasúti balesetek elhárítását gyakorolták, valami egy, a Fekete- és Fehér-Körösök között kialakult árvízhez kapcsolódóan a vízi és a légi mentést is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását