2024. április 25. - Márk

Mentsük meg a kisiskolákat

Mentsük meg a kisiskolákat! címmel polgármesteri gyűlést tartottak szerdán Kaposváron, a rendezvényen mintegy félszáz somogyi önkormányzati vezető, s csaknem ugyanennyi jegyző, óvoda- és iskolaigazgató vett részt.
2008. szeptember 17. szerda 18:42 - Hírextra
Gelencsér Attila (Fidesz), a Somogy megyei közgyűlés elnöke a Dél-Dunántúli Regionális Tanács (DDRT)iskolafejlesztési pályázatának a közelmúltban kihirdetett döntése kapcsán kifejtette: örülnek annak, hogy Somogyban 11 nyertes pályázó - 24 település - csaknem 9 milliárd forint támogatást kapott iskolafelújításra, ám nehezményezik, hogy e döntéssel mintegy száz somogyi iskola és óvoda kimaradt a támogatásból.

A közgyűlési elnök szerint ezeknek az intézményeknek 2014-ig esélyük sem lesz arra, hogy európai uniós támogatáshoz jussanak, ugyanis a rendelkezésre álló forrást ezzel a pályázattal gyakorlatilag kiosztotta a tanács.

Gelencsér Attila közölte, hogy levélben fordulnak Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszterhez, ebben a felmért igények ismeretében azt kérik: a Dél-Dunántúli Regionális Programban 12 milliárd forintot csoportosítsanak át a támogatásból kimaradt iskolák számára, illetve teremtsenek új pályázati lehetőséget számukra még ebben az európai uniós költségvetési időszakban, avagy a következő költségvetési évtől a kormány a nemzeti költségvetésből címzett támogatás formájában biztosítson forrást a pályázatból kimaradt somogyi oktatási intézményeknek.

A Dél-Dunántúli Regionális Tanács több, egymással együttműködő település számára kiírt integrált iskolafejlesztési pályázatára a régióból 53 pályázat érkezett be 35 milliárd forintos forrásigénnyel, a 30 nyertes pályázat hozzávetőleg 22,8 milliárd forintos támogatásban részesül - közölte korábban, a pályázat eredményének kihirdetése után Feigli Ferenc (MSZP), a tanács elnöke az MTI-vel.

Mint akkor elmondta, erre célra még 2 milliárd forint áll rendelkezésre, amely átcsoportosítással megduplázható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását