2024. április 24. - György

Zsidó Világkongresszus

A Magyarországon az utóbbi időben jelentkező antiszemita és rasszista megmozdulásokkal is foglalkoznak a Zsidó Világkongresszus vezetőségi ülésén szerdán az izraeli Askelonban - mondta Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsi
2008. szeptember 24. szerda 15:23 - Hírextra
Az ülésen megvitatják a közelmúltban egyre erősebben terjedő antiszemitizmus problémáját, kiemelten foglalkoznak Kelet-Európával, ezen belül a Magyarországon "egyre aggasztóbb antiszemita és rasszista megmozdulásokkal" - fogalmazott.

A megbeszélések fontos részét képezik azok a megnyilvánulások, amelyek Izrael létét vonják kétségbe, de a programban szó esik az arabok jelenlétéről is a zsidó tulajdonú földterületeken. A kárpótlás kérdései és a keresztény-zsidó vallásközi párbeszéd témái is szerepet játszhatnak az ülésen - tájékoztatott.

Zoltai Gusztáv elmondta: a tanácskozáson áttekintik majd a világpolitikai helyzetet, s kiemelten foglalkoznak az Izrael biztonságát és a terrorizmust érintő problémákkal, külön taglalva az iráni atomfenyegetést. Az ülésen áttekintik majd a Zsidó Világkongresszus költségvetési kérdéseit, s döntenek a jövő évi plenáris ülés összehívásáról is.

A magyarországi zsidóságot Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke, a Zsidó Világkongresszus Kormányzó Tanácsának tagja képviseli az ülésen - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását