2024. április 29. - Péter

Pályázat az alapkészségek fejlesztésére

A gyermekek készségeit, képességeit fejlesztő 17,5 milliárd forintos pályázatot írt ki a közoktatási intézmények számára a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - jelentette be a kormányszóvivő keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. szeptember 23. kedd 15:13 - Hírextra
A pályázat legfőbb célja, hogy hatékonyabbá váljon az alapkészségek iskolai elsajátítása - közölte Budai Bernadett.

A szóvivő szerint a pályázat eredményeképpen mintegy 1100 oktatási helyen vezethetik be az úgynevezett kompetenciaalapú oktatás módszertanát és eszközeit. Az intézményfenntartók intézményeként 5-25 millió forintra pályázhatnak.

Budai Bernadett ismertetése szerint pályázni lehet a kompetenciaalapú oktatás elterjesztésére, az ehhez szükséges újszerű eljárások bevezetésére, például a kompetencialapú tananyagok, taneszközök beszerzésére, valamint a digitális írástudás elterjesztésére. Szólt arról is, hogy a szegregációmentes együttnevelési környezet kialakítására is lehet pályázni, ez egyéni fejlesztési terveket, vagy olyan eszközöket jelent, amelyek csökkentik a lemorzsolódást.

Az intézményfenntartók szintén pályázhatnak a már kipróbált és jól bevált pedagógiai módszerek megismerésére.

A kormányszóvivő szerint a pályázat célja, hogy az oktatási rendszerben elterjedjenek olyan eljárások és módszerek, amelyekkel hatékonyan lehet a gyermekek készségeit, képességeit fejleszteni.

Kitért arra, hogy az elmúlt nyolc évben végzett számos felmérés azt mutatja: a gyermekek jelentős része problémákkal küzd az írás-olvasási, valamint a matematikai ismertek elsajátításban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását