2024. május 2. - Zsigmond

Tojásdobálás, Bárándy

A tisztánlátás kedvéért kért jogegységi döntést tojásdobálás- ügyben Bárándy Gergely - a szocialista parlamenti képviselő ezt maga mondta csütörtökön az MTI érdeklődésére.
2008. július 10. csütörtök 18:28 - Hírextra
A távirati iroda azzal kapcsolatban kérdezte a szocialista politikust, hogy a Népszabadság csütörtöki híre szerint Bárándy Gergely jogegységi döntést kért a tojásdobálás ügyében hozott megszüntető határozat miatt a Legfelsőbb Bíróság elnökhelyettesének és a büntetőkollégium vezetőjének előző nap írott levelében.

"Szeretnénk biztosra menni, mit tartalmaznak ezek a döntések" - közölte a politikus a távirati irodával, emlékeztetve arra, hogy már korábban kezdeményezte: a bírósági döntések - anonimizálva - a lehető legszélesebb körű nyilvánosságot kapják, például legyenek az interneten elérhetőek.

Mint mondta, nem ismeri a hétvégi tojásdobálók ügyében született bírósági döntések pontos szövegét, de két, egymással homlokegyenest ellenkező interpretáció jelent meg a sajtóban: az egyik szerint belefér a véleménynyilvánítás kereteibe a tojásdobálás, a másik szerint nem.

Szerinte ha az első értesülés a pontos, akkor szükség van jogegységi döntésre, mert az elméleti és a gyakorlati szinten született döntések "egészen mást mutatnak: ezt minimum tettleges becsületsértésnek értékelik", de lehet garázdaság vagy testi sértés minősített esete is; ha viszont a bírósági döntés tilalmazza ezt a magatartást, nincs szükség a jogegységi döntésre - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását