2024. május 8. - Mihály

A Liszt Academy Network első ösztöndíjasának koncertje

A londoni Magyar Kulturális Központ zeneszalonjának vendége volt Seleljo Erzsébet klasszikus szaxofonos, aki a Liszt Academy Network (Liszt Akadémia Hálózat) első ösztöndíjasa Nagy-Britanniában.
2008. szeptember 23. kedd 18:51 - Hírextra
Seleljo Erzsébet a hangversenyen Takács Jenő, Zádori Dezső és a francia Paul Bonneau műveit szólaltatta meg. Zongorán kísérte testvére, Seleljo Irén, aki a budapesti Zeneakadémia harmadéves hallgatója.

Takács Ildikó Katalin, a magyar intézet igazgatója a koncert alkalmából arra biztatta a fiatal zenészeket, hogy már most pályázzanak a jövő évi ösztöndíjra - tájékoztatta a központ az MTI-t.
Seleljo Erzsébet jelenleg ennek az ösztöndíjnak a segítségével végzi a londoni Royal College of Music mesterkurzusát.

Solti György karmester özvegye, Lady Valerie Solti kezdeményezésére Angliában megalakult a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem megsegítésére hivatott Liszt Academy Network nevű alapítvány, amely világszerte adományokat gyűjt az épület karbantartására, diákcsereprogramokra, mesterkurzusok szervezésére.

2007 novemberében Bogyay Katalin kulturális szakállamtitkár bejelentette, hogy a hálózat új életre kel, és ösztöndíjat nyújt olyan fiatal magyar zenészeknek, akik Nagy-Britanniában szeretnének továbbtanulni. Az ösztöndíjjal 6 ezer angol font (1 millió 800 ezer forint) jár.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását