2024. május 14. - Bonifác

Holland-magyar improvizatív zene az A38-on

A holland és a magyar improvizatív zene virtuózainak egyedülálló projektje, a Double Grounds lép fel kedden Budapesten, az A38 Hajón a LOW Holland-Flamand Kultfeszt keretében - közölték a szervezők az MTI-vel.
2008. február 16. szombat 10:10 - Hírextra
koncertről szóló ismertető szerint a Double Grounds, vagyis a "dupla alapok" a kétféle zenei hagyományra és a hangszerek párosítására utal: két szaxofon, két pozan, két dob és két nagybőgő hangzik fel kedden este.

A holland zenészeket, Tobias Deliust (szaxofon) és Wolter Wierbost (pozan), akik többek között a legendás Instant Composers Pool Orchestrával (ICP Orchestra) zenélnek együtt, az egyik legelismertebb magyar szaxofonista, Grencsó István és zenészei, a Grencsó Bio Kollektív tagjai látják vendégül a hajón.

A másik pozanon Hans van Vliet, a két nagybőgőn Benkő Róbert és Hock Ernő játszik, míg a dobok mögött Jeszenszky Györgyöt és Szabó Hunort láthatja a közönség.

Tobias Delius az amszterdami improvizatív dzsessz egyik legmeghatározóbb figurája, az elismert kvartett, a Tobias Delius 4tet vezetője, világszerte különböző zenei projektek aktív tagja.
Wolter Wierbost a világ egyik legjobb pozanosának tekintik; számos zenekarral koncertezett már Európában, Kanadában, Amerikában és Ázsiában. Mostanában Misha Mengelberggel, Mats Gustafssonnal és Wilber de Joodéval játszik együtt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását