2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Napirend előtt a távhőszolgáltatásról

A kormány célja, hogy csökkentse azon emberek kiszolgáltatottságát, akik távfűtéses lakásban élnek - jelentette ki Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter hétfőn napirend előtt a parlamentben. Mint a reagálásokból kiderült, a távhő-támogatásról szóló
2008. szeptember 22. hétfő 14:18 - Hírextra
Távhő-támogatást mindenki kapni fog, aki távfűtött lakásban él, így 645 ezer távfűtéses lakás számíthat energiatámogatásra - mondta a miniszter. Szűcs Erika kiemelte: a kormány célja, hogy csökkentse azon emberek kiszolgáltatottságát, akik távfűtéses lakásban élnek, és a terheket azok is viseljék, akik extra profitra tesznek szert az energiaárak növekedéséből.

A törvényjavaslat szerint bárki kérhet támogatást ahhoz, hogy a távhő mérhető és szabályozható legyen a lakásában és önkormányzati, illetve állami támogatással ebbe akár már önerő nélkül is belevághat. Az ellenzéki pártok képviselői valamennyien úgy reagáltak, hogy ebben a formában nem tudják támogatni a törvényjavaslatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

panelbalek
2008. szeptember 22. 14:58
Lassan mondom... a távhő címén fizetett éves összeg kisebb hányada a már most is mérés után számlázott hőfogyasztás!!!! Tessék végre beismerni, a környezetkímélő, kapcsolt energiatermeléssel előállított elektromos áram előállítása jóval költségesebb, mint amennyiért azt a liberalizált árampiacon el lehet adni. A Főtáv Zrt hőerőműveit az új tulajdonos, a Budapest Erőmű Rt átépítette áramemelővé. Ennek költségeit nem tudja az áram árában érvényesíteni, így a Főtávon keresztül a hulladékhő árába építették be ezt a különbözetet, és a panel-balekokkal fizettetik meg
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását