2024. április 26. - Ervin

Holtan találták Knut gondozóját

Holtan találták berlini lakásában Knut, a híres jegesmedve állatkerti gondozóját.Thomas Dörflein holttestét hétfőn délután fedezték fel a lakásán.
2008. szeptember 22. hétfő 21:00 - Hírextra
A rendőrség egyelőre nem tudott tájékoztatást adni a 44 éves férfi halálának körülményeiről.
Az állatgondozó azzal vívott ki magának hírnevet Németország-szerte és még azon túl is, hogy ő nevelgette a berlini állatkert leghíresebb lakóját, Knut jegesmedvét.

A bocs körül óriási kultusz alakult ki, mikor kiderült, hogy anyja nem akarja felnevelni, és az állatkert úgy döntött, hogy mégis megpróbálja életben tartani. Dörflein elválaszthatatlan volt a kis állattól, gyakran hancúrozott vele ketrecében.

Tavaly nyáron azonban vége szakadt a mókának: az állatkert igazgatója megtiltotta a gondozónak a Knuttal való játszadozást, mert a medve már túl nagyra nőtt.A német főváros azonban továbbra is rajong az állatért: idén tavasszal több mint tízezren csatlakoztak a "Knut forever in Berlin" mozgalomhoz, hogy a jegesmedvét a korábbi megállapodással ellentétben ne kelljen odaadni a neumünsteri állatkertnek, ahonnan a berliniek annak idején az apát, Larsot "kölcsönözték" ki utódnemzés céljából.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását