2024. május 7. - Gizella

Gyurcsány nem meri a parlament elé vinni a Megegyezést

Az alkotmányügyi bizottság hétfőn szocialista indítványra levette a napirendről azt a fideszes javaslatot, hogy az Országgyűlés vitázzon és szavazzon a kormányfő Megegyezés című írásáról - közölte a Fidesz frakcióvezetője újságírókkal. Navracsics Tibor sz
2008. szeptember 22. hétfő 14:12 - Hírextra
A parlamenti testület az MSZP-s Wiener György indítványára levette a napirendről indítványt, így sürgős tárgyalásról sem lehet szó - mondta a Fidesz frakcióvezetője.

Ezt azt jelenti, hogy Gyurcsány Ferenc továbbra sem meri megengedni, hogy erről vita és szavazás legyen az Országgyűlésben, mert nyilvánvaló számára, hogy nem kapna többséget a program - fogalmazott Navracsics Tibor.

A javaslatot jegyző fideszes politikus szerint a kisebbségi kormány jelenleg az Országgyűlés által jóváhagyott program nélkül működik, hiszen a korábbi program a koalíció felbomlásával megszűnt, a kisebbségi kormány programját pedig nem engedik a plenáris ülés elé.

Vagyis tovább folytatódik a kormányzati tehetetlenség és bénultság - összegzett az ellenzéki frakcióvezető.

A 29 fős alkotmányügyi bizottságban egy szavazatnyi többségben van az MSZP a Fidesszel, a KDNP-vel és az SZDSZ-szel szemben.

A mostani szavazáskor a 15 MSZP-s tag igennel, a 13 fideszes és KDNP-s tag nemmel szavazott, a testület SZDSZ-es alelnöke, Hankó Faragó Miklós pedig nem volt jelen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását