2024. május 17. - Paszkál

Kóka szerint itt az esély a cselekvésre

Az SZDSZ azért támogatta a jelenlegi kormányt, mert az működőképes válságkezelést ígért és Bajnai Gordon képes volt vállalni azokat a lépéseket, amelyektől a pártpolitikusok "hanyatt-homlok menekülnek" - mondta napirend előtti felszólalásában Kóka János.
2009. április 20. hétfő 15:25 - HírExtra
A szabad demokraták frakcióvezetője közölte, hogy egy elvesztegetett év után újra esély nyílik a cselekvésre, a forint erősítésére, a megtakarítások és a munkahelyek megőrzésére. Kijelentette, hogy a programban lévő válságintézkedéseket az SZDSZ kész támogatni.
A frakcióvezető véleménye szerint meg kell érteni, hogy a magyar állam sem költhet többet, mint amennyit a gazdaság megtermel.

Hozzátette, Magyarország az elmúlt évtizedekben ennél többet költött, miközben páratlanul magas adókkal sújtotta az adófizetőket. A fideszes Navracsics Tibor szavaira reagálva azt mondta, a Fidesz kormány idején ugyanúgy magasak voltak az adók, nagy volt a bürokrácia és virágzott az állami korrupció.

Kóka János szerint a változás nehéz lesz, amiről a kormányfő joggal mondja, hogy fájni fog, míg a Fidesz joggal jelentheti ki, hogy az megszorítás. Megjegyezte, ezekkel az intézkedésekkel viszont lehetővé válik, hogy Magyarországon is "helyreálljon a világ rendje".

A miniszterelnököt arra kérte, hogy ne féljen tanulni a szomszédos országoktól, Magyarország versenytársaitól és ne egy speciális magyar harmadik utat keressen, hiszen a más országokban meghozott megfelelő intézkedések megismerhetőek és átvehetőek.

A frakcióvezető egyúttal arra kérte a kormányt, hogy fogja vissza jelentősen az állami kiadásokat, mérsékelje a bürokráciát, de ne adja fel az adócsökkentési terveit.
Kóka János egyúttal azt javasolta, hogy a képviselők ne akarjanak szakértőbbek lenni a szakértői kormánynál. Kijelentette, hogy az SZDSZ már az idei évre egy koherens, versenyképes adóprogramot vár a kormánytól, amelyhez nem fognak önálló módosító indítványokat benyújtani. Ugyanezt javasolta a szocialistáknak is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását