2024. május 4. - Mónika, Flórián

"Az oroszok" már a Modemben vannak

Célegyenesbe érkezett a csütörtökön nyíló, nagyszabású kortárs orosz kiállítás építése Debrecenben. "Az oroszok" már a Modemben vannak: a tárlat három kurátora, Jevgenyij Berezner, Irina Csmirjova és Natalja Taraszova a helyszínen személyesen koordinálják
2008. szeptember 22. hétfő 16:25 - Hírextra
Közlése szerint az elmúlt héten az okozott izgalmat, hogy szerepel-e a magyarországi tárlaton Ilja Kabakov Közös konyha című installációja. Moszkvában ugyanis egyidejűleg négy különálló Kabakov-tárlat nyílt meg a Chelsea-tulajdonos Roman Abramovics finanszírozásában, s a szervezők szerették volna ezt a nagyméretű installációt is kiállítani.

Erre végül is nem volt alkalmuk, mert a munka Debrecenbe került, ahol szeptember 25-től december 15-ig láthatja a magyar közönség a Hogyan tovább Oroszország? című kiállításon - fűzte hozzá.
Mint elmondta, további jó hír, hogy a Kék orrok művészcsoport Rendőrcsók című, nagy viharokat kavart képe, amelynek párizsi kiállítását tavaly Szokov orosz kulturális miniszter személyesen akadályozta meg, szintén megérkezett Debrecenbe.

Az alkotás szerepel A meztelen igazság - a Blue Noses cenzúrázatlanul című kamara-kiállításon, amely ugyancsak csütörtökön nyílik a Modemben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását