2024. május 21. - Konstantin

Átadták a Koroknay Mariann díjat

Balázsovits Edit veheti át a Kornay Mariann művészeti díjat szilveszter este az Imádok férjhez menni című zenés vígjátékban, Victoria szerepében nyújtott teljesítményéért. A darabot 2008 november végén mutatták be a Játékszínben.
2008. december 30. kedd 16:31 - Hírextra
A Kornay Mariann Alapítvány díját a kiemelkedő színművészeti teljesítményért ítélik oda. Az elismerés emblémáján szerepel a mondat, hogy "A könnyű műfaj nem mindig könnyű". A díjátadás is ennek szellemében történik, Bodrogi Gyula szavaival - közölte az MTI-vel Szenes Andrea.

A 2004-ben elhunyt Szenes Ivánné Kornay Mariann színművész-konferanszié végakarataként jött létre az alapítvány, amelynek célja, hogy anyagi, szakmai és szellemi eszközeivel segítse a legendás magyar könnyűműfajú művészetet. Az idei díjazott, Balázsovits Edit eddigi munkája és a Játékszínben november végén bemutatott Sommerset Maugham-Nádas Gábor-Szenes Iván Imádok férjhez menni című játékban, Victoria szerepében nyújtott teljesítményéért kapja az elismerést.

Érdekesség, hogy az alapítvány központjában, a Rezső téren születtek a ma is népszerű színdarab dalai, például A kicsit szomorkás a hangulatom máma, Mikor egy angol mulat vagy az Engem nem lehet elfelejteni.

A Kornay Mariann művészeti díjat 2006-ban Ullmann Mónika kapta, 2007-ben ketten nyerték el:Szántó Szandra és Kokas Piroska, a Mikroszkóp Színpad fiatal tehetségei.

Kornay Mariann színésznő, konferanszié Budapesten született 1930. januárjában. 16 évesen már főszerepet játszott Vaszary Gábor vígjátékában. A színiskola elvégzése után a műfaj óriásaitól Latabár Kálmántól, Feleki Kamilltól tanulta meg igazán a könnyűműfajt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását