2024. május 4. - Mónika, Flórián

Összhangban a vadakkal

Különös állatkert működik a venetói Campolongo Maggioréban egy 15 ezer négyzetméteres területen. Vezetői, egy olasz házaspár, a Zoo fenntartását annak a célnak szentelték, hogy megismertessenek és közelebb hozzanak az emberekhez olyan vadakat, mint az oro
2008. szeptember 20. szombat 14:28 - Hírextra
Tanfolyamokat indítanak, ahol a jelentkezők négyes csoportokban tanulják meg az állatok gondozását és ismerik meg természetüket. Ha sikerül az állat bizalmába férkőzniük, eljuthatnak odáig, hogy játszhatnak velük, megsimogathatják őket.   

Ez az út azonban nem könnyű. Ennek a bizalomnak az elnyeréséhez kitartás, megfigyelési képesség szükséges és mindenekelőtt az állat iránti tisztelet. Ha valaki ezeket a képességeket ki tudja magában fejleszteni, hasznát veszi a mindennapi életben, a kollégákkal kialakított viszonyban, a stressz kezelésében - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

És bár a tigris simogatásáig kevesen jutnak el - az elmúlt két évben mindössze tízen - a park olyan pszichoterápiaként működik, ahol a rohanó élet után oldódnak a feszültségek. Van, aki csak azért látogatja, hogy a füvet nyírja az oroszlán ketrecénél, van, aki az állatok etetésében vesz részt.

Az állatkertet Olaszország minden részéből sokan felkeresik, sok a diák, az üzletember, annak ellenére, hogy a tanfolyamokra nem vesznek fel akárkit. Nem vehet részt a "megszállott", aki azt hiszi, hogy neki elég, ha a kezét nyújtja az állat felé, és az már meg is kedveli, nem vehet részt a "macsó", aki úgy gondolja, hogy elég a kemény fellépés. Ezek az emberek nemcsak önmagukra, hanem az állatokra is veszélyesek - mondja a házaspár. Véleményük szerint minden állatkertnek didaktikai-nevelési funkciókat kellene betöltenie, meg kellene tanítania az embereket arra, hogy összehangban legyenek az állatokkal.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását