2024. május 2. - Zsigmond

Ezren a Szabadság tér felé

Mintegy ezer tüntető indult el a Hősök teréről a Szabadság térre. A menetet betyárruhába öltözött férfiak és fekete maszkos fiatalok vezetik - jelentették szombaton az MTI tudósítói.
2008. szeptember 20. szombat 18:10 - Hírextra
A nemsokkal öt óra előtt elinduló menet élén ott van Vona Gábor, a Jobbik elnöke, Budaházy György és Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye tiszteletbeli elnöke is. Az MTI tudósítóinak becslése szerint mintegy ezren vonulnak a Magyar Televízió székháza elé, a szervezők két-háromezer emberről beszélnek.

Toroczkai László az indulás előtt azt mondta, hogy harcosokat lát a Hősök terén, akik megmentik Magyarországot, s a harcra a hívószót Gyurcsány Ferenc kormányfő és Kolompár Orbán roma vezetőt adta ki. Arról is beszélt, ha eljön az idő, nem fél azt mondani, hogy vonuljanak a Parlamenthez.

Budaházy György arról szólt, hogy ez a nap a "számháború napja", de a Hősök terén többen vannak, mint a "zsidó-cigány összeesküvésen" részt vevők. Azt is bejelentette, hogy ingyen a tüntetők rendelkezésére bocsátanak fekete maszkokat és a könnygáz elleni törlőkendőket.

A felvonulás közben a tüntetők közül körülbelül tízen levizelték az útba eső, rácsokkal védett terézvárosi MSZP-irodát. Az esetet a rendőrök tétlenül szemlélték.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását