2024. április 28. - Valéria
Mitől tekinthető viccnek a Szocialista Párt, és miért nem lehet viccelni a Szent Koronával? Kiderül a héten az is, hogy Havas tanár urat miért nem érinti az aluljárókban bevezetendő dohányzási tilalom.
2010. augusztus 3. kedd 12:09 - Gyülvészi András
A HírExtra sorozatában Havas Henrik véleményét ismerhetjük meg közéleti ügyekben. Sólyom László, Demokrata Körök, a „lekínaizott” Szent Korona: Havas tanár úr minden kedden segít eligazodni a bonyolult nagyvilágban. (Havas Henrik videóblogja a következő címen érhető el: http://www.hblog.hu/)

A Szent Korona
A magyar Szent Korona Európa egyik legrégebben használt és mai napig épségben megmaradt koronája. A magyar államiság egyik jelképe, mely végigkísérte a magyar történelmet legalább a 12. századtól napjainkig.
A hozzá kapcsolódó hagyományokkal és jogokkal foglalkozó Szent Korona-tan szerint a magyar alkotmányosság alapja volt az Anjou-kor végétől egészen a II. világháború végéig. A tan szerint az ország alaptörvényének és jogrendszerének végső forrása a Szent Korona.
Hasonló, de máig élő jogi vonatkozásokat is tartalmazó koncepció épült ki a brit korona körül. (Wikipédia)
Bernie Eccleston pénteki parlamenti látogatásakor megkérdezte Schmitt Páltól, hogy kínai-e a Szent Korona. Mennyire árulkodik ez a gesztus Ecclestone úr illemtudásának hiányairól?

Mindkettejükre jellemző volt az esemény. Schmitt Pál azt hitte, Bernie Ecclestone seggreül egy koronaékszer előtt, Bernie Ecclestone meg azt gondolta, hogy lehet viccelni a Szent Koronával. Máshol talán, Magyarországon nem. A brit koronaékszerekkel ezt inkább el lehetne játszani.

Megalakult az első szocialista Demokrata Kör, amit körülbelül a Fidesz polgári köreinek mintájára hoztak létre. Tekinthetjük ezt a fejleményt örvendetesnek?

Örvendetes. Továbbra sem találja a humorérzékét a Magyar Szocialista párt. Minden, ami szocialistával kezdődik, az maga a vicc. Nem kéne ezt erőltetni.

A Fidesznek elég nagy hasznot hajtottak a polgári körök, viszont felmerül a kérdés, hogy működőképes-e a koncepció a baloldalon.

Ez pontosan akkora baromság, mint amikor Orbán Viktor egy villáskulccsal a kezében bejelentette a munkásszekció megjelenését.

Múlt héten leminősítették a Ferihegyi repteret „clear” fokozatból „unclear” fokozatúvá, aminek következtében az utasoknak meglehetős mennyiségű kényelmetlenséggel kell számolni.

Mi éppen nyaralunk, Rómában szálltunk át, és felkészültünk arra, hogy érezni fogjuk ennek a hatását, mivel ott mindent szigorúan vesznek. De le se szarták az EU-ellenőröket, pedig arról volt szó, hogy újra ellenőriznek minket. Az olaszok úgy látszik nem olvasták a híreket, vagy nem érdekelte őket.

Csütörtöktől az aluljárókban tilos lesz a dohányozni

Harminc éve nem jártam aluljáróban, úgyhogy eszembe sem jutott rágyújtani. Ha ezzel a hajléktalanokat akarják onnan kitakarítani, mondván, hogy ők láncdohányosok és nem sok örömük van az életben, akkor ennek nem örülök.

Néhány fontosabb törvény és törvénymódosítás hatálybalépése csúszik, mert csak augusztus hatodikán írja alá azokat Lezsák Sándor majd Schmitt Pál.

Ez az egész cirkusz arra jó, hogy Sólyom László rádöbbenjen, mekkora bohócot csináltak belőle öt éve. Az a szörnyű, hogy Sólyomnak semmilyen erkölcsi alapja nincs a fölháborodásra, mert öt évvel ezelőtt ugyanilyen stiklikkel lett köztársasági elnök. Úgyhogy Sólyom magába szállhatna, és kisétálhatna a két nekiítélt állami villából.
***

Eddig megjelent Heti Havasok:

A jelenlegi kormány nem ad az eleganciára

Ha Matolcsy benne van, tuti kudarc az egész

Semmi szükség az MSZP-re

Istennel nekem semmi bajom

Erős a parlamenti lobbija a prostitúciónak
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását