2024. április 29. - Péter

Salamon és Latorczai visszavonta javaslatát

Latorczai János és Salamon László, a KDNP országgyűlési képviselője visszavonta a büntető törvénykönyv módosítására benyújtott javaslatát a színesfémlopás és orgazdaság büntetési tételeinek szigorításáról, mivel álláspontjuk szerint azután, hogy a kormány
2008. szeptember 19. péntek 12:42 - Hírextra
Erről Salamon László beszélt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján, fiaskónak nevezve a javaslat sorsát. Hozzáfűzte: egyetért azzal, hogy már semmit nem lehet várni ettől a parlamenttől, amely még egy pártok fölött álló, össztársadalmi kérdésről sem tud megegyezni.

A politikus elmondta: döntésükről pénteken tájékoztatták Szili Katalin házelnököt.
Kitért arra is, hogy nem ez volt az első kísérletük, az elmúlt parlamenti ciklusban is próbálkoztak, de akkor a törvényhozás tárgysorozatba sem vette javaslatukat.

A színesfémlopás, illetve az azzal összefüggő orgazdaság kapcsán Salamon László kifejtette, hogy a lopás ténye mellett ez olyan területeket is érint, mint a kulturális javak védelme, a temetőkben nyugvók kegyeleti jogai, valamint a közlekedés biztonsága.

Kérdésre válaszolva azt mondta, hogy nem nyújtanak be új törvényjavaslatot, mivel nem látnak esélyt az említett célok megvalósítására ebben a parlamentben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását