2024. május 3. - Tímea, Irma

Nehezen megítélhető a bombával fenyegető szándéka

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a pénteki kormányszóvivői tájékoztatón azt mondta, nehezen megítélhető, hogy mi a csütörtökön bombával fenyegetők szándéka, mert különböző formákban különböző követeléseket fogalmaztak meg.
2008. szeptember 19. péntek 11:48 - Hírextra
A miniszter arra az újságírói kérdésre, hogy mi volt a bombával fenyegetők szándéka, azt mondta: "az e-mailekből és más kommunikációkból" nehezen megítélhető, hogy mi volt a valódi szándék, mert "különböző kommunikációban különböző követelések hangzottak el". "Ez meglehetősen bizonytalan" - fűzte hozzá.

"Azoknak a közintézményeknek a biztonságát, amelyekkel kapcsolatban reálisnak tűnt a fenyegetés, természetesen megerősítettük" - tette hozzá.

Arra a kérdésre, hogy a bombával fenyegető létező szervezet-e, mindössze annyit közölt a miniszter: "ha majd meglesz az elkövető, vagy az elkövetők, akkor természetesen mindent fogunk tudni".
Mint mondta, "különböző feltételezések vannak", de ezekről a nyomozás sikere érdekében nem beszél.

"Mindenki, a rendőrség, a nemzetbiztonsági szolgálat nagy erőkkel dolgozik ennek az ügynek a felderítésén" - tette hozzá.

A Terrorizmus Ellenes Koordinációs Bizottság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy csütörtökön bombafenyegetés érkezett több budapesti közintézmény ellen. A testület kora este azt közölte, hogy a bombafenyegetés megadott határideje lejárt, de "a kilátásba helyezett cselekményre nem került sor".
A rendőrség és a Nemzetbiztonsági Hivatal együttműködve tette és teszi meg a szükséges intézkedéseket - tudatta a bizottság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását