2024. április 28. - Valéria

Restaurálják a munkácsi várat

Rövidesen elkezdi a munkácsi vár restaurálását a történelmi építmény középső udvarát fél évszázadra bérbe vett helyi cég.
2008. november 1. szombat 15:24 - Hírextra
A munkácsi vár egy részének bérbeadására kiírt pályázatot az egyedüli jelentkező, a Munkácson bejegyzett Viszokij Zamok Kft. nyerte meg; a cég egyebek mellett 32 szobás szállodát, turistáknak és külön VIP-személyiségeknek szánt éttermeket alakít ki, valamint borpincét épít a középkori épületegyüttesben - jelentette be Vitalij Bendaszjuk, Munkács polgármester-helyettese.

Az illetékes azt is elmondta, hogy a pályázati kiírásnak megfelelően a restaurációs munkálatoknak a nyertes kihirdetését követő nyolc hónapon belül kell elkezdődniük a várban. Azokra az egyes ukrán pártok és politikusok részéről megfogalmazott vádakra reagálva, amelyek szerint az egyik legnevezetesebb kárpátaljai történelmi emlékhelyet az ukrán államelnöki hivatal befolyásos vezetőjének, a munkácsi illetőségű, egyben Kárpátalja leggazdagabb embereként számon tartott Viktor Balogának a családja kaparintotta meg, Bendaszjuk kifejtette: nem az a fontos, ki vállalkozott a vár rendbetételére, hanem az, hogy megvan-e erre a szándéka és az anyagi fedezete.

A Viszokij Zamok Kft. vállalta, hogy a pályázati feltételekben szereplő 40 helyett 45 munkahelyet teremt a híres épületegyüttesben kialakítandó létesítményekben - erősítette meg a polgármester-helyettes, aki azt is elmondta, hogy az építési-felújítási munkálatok alatt a turisták zavartalanul látogathatják a vár felső udvarát és annak nevezetességeit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását