2024. április 29. - Péter

A Fidesz a vasutasok mellett áll

A Fidesz szolidáris a vasutasokkal - jelentette ki Kontur Pál, az ellenzéki párt munkástagozatának elnöke hétfői budapesti sajtótájékoztatóján. "A Fidesz a kisemberek, a munkások, a vasutasok oldalán áll. Szolidaritásunkról biztosítjuk mindazokat, akik de
2008. február 4. hétfő 13:54 - Hírextra

Kontur Pál hangsúlyozta: olyan mértékben nőttek a megélhetési költségek, hogy egyáltalán nem elrugaszkodott a vasutasok bérfejlesztései igénye. Kérdésre válaszolva hozzátette: az is teljesen jogos követelés, hogy ha egy sikeres privatizáció ment végbe, akkor ebből a vasutasok is részesüljenek.

A Fidesz munkástagozatának vezetője szerint a Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter sajtótájékoztatóján elhangzottak a Gyurcsány-kormány arroganciáját bizonyítják. "Megint fenyegetőznek és elvitatják a munkavállalók alkotmányos jogait" - fogalmazott Kontur Pál. Hozzátette: a kormány szociálisan érzéketlen, a "milliárdos kormánytagoknak" pedig fogalmuk sincs arról, milyen gondokkal küzdenek a kisemberek.

Kákosy Csaba előzőleg hétfői sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy ha a vasutasok sztrájkja elhúzódik, akkor a Volán társaságokra kell bízni a közösségi közlekedési közszolgáltatás egy részét a szükséges finanszírozási források átcsoportosításával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Szifo
2008. február 5. 18:57
"A Fidesz a vasutasok mellett áll."
Ezt a meglepetést! Erre nem is gondoltam volna.

..."a milliárdos kormánytagoknak pedig fogalmuk sincs arról, milyen gondokkal küzdenek a kisemberek."
Csak a kormánytagok milliárdosok?
A milliárdos Fidesz-vezetők nyilván jobban átérzik - főleg ellenzékben - a kisemberek gondjait.
Azonban azt is meg kéne említeniük, hogy a Gaskó-féle sztrájk napi 180 milliós kárát is az általuk emlegetett kisemberek, azaz mi, adófizetők finanszírozzuk - akaratunk ellenére.
Ozmium
2008. február 4. 16:24
Vagyis, Orbán lett a tolatásvezető? Vagy Ö maga a fűtő? (Lenin is így kezdte)
Hiszek! Hiszek Kontúr Pálnak, még a kétség sem vetődött fel bennem, hogy nem a Fidesz kezeli a váltókat SZÉLES E HAZÁBAN.
Az egész elnökség igyekszik a gurítóra fel kínlódni Gaskót, aztán agy neki. Meg sem áll, még át nem adja a parlamenti vagyon nyilatkozatát. (lásd: MAGOSZ).
Nagy, sin görbítő ez a Fidesz! A kalendáriumok úgy fognak hírt adni az utókornak, hogy megesett, a Noszty fiú esete a villáskulccsal.

Ja, hogy az istenadta nép, hogy jár be a munkahelyére, a fiatalok iskolákba, a posta hány napos késéssel kézbesíti a küldeményeket?
E felett nem nyitunk vitát! Ez központi bizottsági döntése, vagyis az új többségi plebejus akaratunk.

A Fidesz vezetői ténylegesen állnak a vasút mellet, mozdulatlanságuk évek óta, egy országot bénít meg.
2008. február 4. 14:21
Szeretném tudni azoknak az embereknek az érdekében mikor szólal meg a Fidesz, akiknek bizonytalan, vagy lehetetlen a munkába jutásuk. mikor szólal meg az ember gyereke érdekébe, ha az nem tud a fővárosból hazajutni hétvégére. Vagy ha mégis eljutott vissza nem tud utazni. A vonattal dolgozni járó emberek családját ki fogja eltartani, ha a főnök inkább egy biztos bejutó helybelit, vagy más járművel utazót keres? A fél országot privatizálták az elmúlt másfél évtizedben ki kapott belőle? Miért pont az eddig is az adófizetők pénzén fenntartott MÁV dolgozóknak "jár" a bevételből?
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását