2024. március 29. - Auguszta

Göncz Kinga New Yorkba

Göncz Kinga külügyminiszter a jövő hétfőtől részt vesz az ENSZ Közgyűlés 63. ülésszakának általános vitáján és az ehhez kapcsolódó magas szintű rendezvényeken, így a többi között szeptember 22-én az Afrika Csúcson és szeptember 25-én a Millenniumi Fejlesz
2008. szeptember 19. péntek 10:02 - Hírextra
A Közgyűléshez kapcsolódóan ott lesz a Civilizációk Szövetségének miniszteri szintű ülésén, az Átfogó Atomcsend Szerződés 4. miniszteri tanácskozásán, valamint az Európa Tanács rendkívüli miniszteri fórumán.

A külügyminiszter asszony várhatóan október 1-én, hazautazásának napján szólal fel az ENSZ Közgyűlésen.

New York-i tartózkodása alatt Göncz Kinga részt vesz az EU-USA és az EU-Oroszország miniszteri találkozókon, valamint kétoldalú tárgyalásokat folytat.

Utóbbiakon az aktuális külpolitikai témák áttekintése mellett igyekszik további támogatást szerezni Magyarország ENSZ szervezetekbe benyújtott jelöléseihez, egyebek között a Biztonsági Tanács nem állandó helyére, a 2012-2013-as időszakra és az ENSZ Emberi Jogi Tanácsába, a 2009-2012 közötti periódusra.

A külügyminiszter a tervek szerint találkozik Donald Blinken egykori amerikai nagykövettel, Soros Györggyel és Terry Davis-szel, az Európa Tanács főtitkárával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását