2024. április 24. - György

22 éves a Fidesz - élőben a Zeneakadémiáról

Orbán Viktor beszéddel, valamint hangversennyel ünnepeli huszonkettedik születésnapját a Fidesz a Zeneakadémián. Az eseményen a polgári világ színe-java jelen van, Andy Vajnától Pálffy Istvánig mindenki, aki számít.
2010. március 30. kedd 19:45 - Nagy András
21:10 MSZP: 22 év, 22 zűrös ügy

Az MSZP-s országgyűlési képviselő a Demokratikus Hálózat néhány tagjával tartott közös sajtótájékoztatót kedd este a Zeneakadémia előtt, ahol a Fidesz a 22. születésnapját ünnepli.

Török Zsolt azt mondta: az általuk felsorolt ügyekkel ötleteket szeretnének adni a legnagyobb ellenzéki párt "nemzeti számonkérő székéhez". A saját soraikban kellene kezdeni az elszámoltatást - közölte.

A Demokratikus Hálózat tagjai papírról olvasták fel az egyes ügyeket, majd a lapokat összegyűrték és beletették egy műanyag talicskába, amellyel szavaik szerint arra akartak célozni, hogy a fideszes politikusok talicskával tolják a pártszékházba vagy családi vállalkozásaikba a közpénzeket.

A sajtótájékoztatón a zűrös ügyekre példaként elhangzott: Szijjártó Péter közpénzből támogatott kosárlabdaklub Audiját használta milliós tartozás mellett, és bírósági ítéletben olvasható, hogy önkormányzati pénzekkel mutyizott, panamázott.

Elhangzott az is, Medgyes Tamás esztergomi fideszes polgármester közpénzből csónakázótavat építtetett a háza elé, és van egy egymilliárd forintos "mélygarázs-építési mutyija".

Beszámoltak arról is, hogy Szent-Iványi Géza volt fideszes fóti polgármestert 72 rendbeli törvénysértés miatt elítélték.

A sajtótájékoztatón kitértek arra is, hogy az Orbán-család szőlőtelepítését 10 milliókkal támogatta az Orbán-kormány, Debrecenben pedig a hűtlen kezelésért elítélt volt megyei közgyűlési alelnököt nevezték ki a vagyonkezelő cég élére.

20:13: Orbán Viktor: erős és büszke nemzetet kell szerveznünk!

Az est fény fénypontja érezhetően Orbán Viktor Fidesz-elnök ünnepi köszöntője. Hatalmas taps fogadja, ám ő nem felejti el, honnan indult. A Fidesz küldetéssel jött a világra: a cél 22 évvel ezelőtt is egy szabad és erős Magyarország megteremtése volt.


Fotók: Fejér Bálint

A haza ma nagy bajban van - mondja. és talán soha nem volt még akkora szükség a Fideszre, mint ma. El kell köteleznünk magunkat arra, hogy még többet kell tennünk Magyarországért.

A Fidesz Közép-Európa legnagyobb politikai közössége, ezért hosszú távon is főszerepet fog játszani hazánk és a rágió életének alakításában.

Csak a Fidesz képes munkahelyeket, jó egészségügyet, közbiztonságot stb. teremteni. Mi egy győztes forradalomban születtünk, amely kivívta az ország függetlenségét. De ma többről van szó még ennél is. Úgy kell megváltoztatni Magyarországot, hogy annak minden magyar ember a nyertese legyen - jelenti ki.

Mindez csak akkor lehetséges, ha meg tudjuk érteni az emberek akaratát. Meg kell mutatnunk nekik, hogy őket akarjuk szolgálni. Akik pedig idejuttatták az országot, mindent meg fognak tenni, hogy akadályozzák a változást. Így le kell győzni a visszatérni igyekvő szocialistákat. Minden ember minden szavazatára szüksége van a Fidesznek. Orbán azt mondja aggódik, mert "minden választást el lehet veszíteni".

A tét nagy, az ördög (amely persze egyenlő az ellenfelekkel) nem alszik. Feszüljünk neki a hámnak, kedves barátaim! Boldog születésnapot, és boldog feltámadást kívánok! - zárta beszédét Orbán Viktor.



Az esemény újabb zeneművek elhangzásával ért véget.

20:00: Kövér László: hazudnak reggel, éjjel meg este

Kövár László választmányi elnök szerint 1988. március 30-án egy olyanrendszerrel szemben bontott szárnyat, amely emberek ezreit pusztította el, és hazugságban fogant idegen érdekeket kiszolgálva. Amelynek képviselői hazudtak reggel éjjel meg este...



22 évvel a Fidesz megalakulása után nem ünneprontás azt mondani  - közli Kövér, hogy nem ilyen Magyarországról álmodtunk. Nem ilyennek képzeltük a rendet. A rendszerváltás utáni időszak egyetlen élhető négy évét a Fidesz nyújtotta az országnak - derül ki. A Fidesz pedig duplázni készül április után. 

Isten éltesse mindnyájunkat! - zárja beszédét a Fidesz első számú tagkönyvének tulajdonosa.

19:45: Balog Zoltán: meghalt a cselszövő, nem dúl a rút viszály!

A nyitán után színpadra lépő Balog Zoltán fideszes országgyűlési képviselő arról beszél, nagyon szivéből jöttek a kezdődallamra csengő sorok: meghalt a cselszövő, nem dúl a rút viszály. A nézőtérnek tetszik a poén.



Arra kötöttünk szövetséget, hogy megerősítsük a nemzet gyengülő szövetét - mondja. A vidék Magyarországának erősítéséről, a családi gazdaságok felvirágoztatásáról beszél.

Súlyos, nagy feladat előtt áll a Fidesz - mondja, mert sokmillió ember hisz benne, és hamarosan kormányra kerül. A Fidesz első huszonkét évének története hatalmas teljesítményt takar. Húsvét után egy másik győzelemre is szükség lesz - derül ki.

19:30: Kezdődik a buli!


Az este fél nyolcra meghirdetett, hatalmas médiaérdeklődéssel kísért esemény a Zeneakadémia zsúfolásig telt hanversenytermében időben kezdőik.



Bár az, hogy buli, azért túlzás: inkább ünnepi estnek lehetne nevezni. A közönség csendben figyeli a a színpadon népszerűbbnél népszerűbb tételeket játszó szinfónikusok játékát. A hangulat egészében véve polgáriasan visszafogott. Tudósítónknak valami azt súgja, a huszonegy évvel ezelőtti flanelinges, szakállas Fiatal Demokraták valahogy másképp ünnepelték fennállásuk első születésnapját.

A rendezvényterem hátsó tarktusában helyet foglaló tudósítónkat egy középkorú házaspár lebarnítja, mondván haékabbankopácsoljon már laptopjával, nem lehet hallani a zenét.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

beatlear
2010. március 31. 12:57
Annyit kell tenni,hogy elmegyünk szavazni és vinni kell a családot,barátokat,szomszédokat...
nolcsi122
2010. március 30. 20:17
Még ezen a napon is sugárzik a fideszesekből a gyűlölet.Mi lesz a szólásszabadságunkkal? az biz nem lesz ha ők kerülnek hatalomra.Kell ez nekünk? szerintem nem kell!!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását