2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Átadták a mentőhajót

Egy rohamkocsinak megfelelő gyorshajót állítottak pénteken a balatoni vízi mentés szolgálatába, indítókulcsát Suchman Tamás, a Balaton Fejlesztési Tanács elnöke adta át Bagyó Sándornak, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata vezetőjének egy Siófokról i
2008. szeptember 19. péntek 20:00 - Hírextra
Suchman Tamás elmondta, hogy a 90 kilométeres óránkénti sebességre képes hajót a balatoni vízbiztonsági program részeként, a kormány által jóváhagyott 50 millió forintból vásárolták.
"Kívánom, hogy ne kelljen egy embert se kimenteni a Balatonból, de ha mégis, érjenek oda a lehető leghamarabb" - mondta a civil szervezet vezetőjének.

Bagyó Sándor arról beszélt, ez a hajó a második fontos lépés ahhoz, hogy a Balaton Európa legbiztonságosabb tava lehessen. Az első a mentőkatamaránok nyári érkezése volt, amelyek beváltották a hozzájuk fűzött reményeket, jelentősen megkönnyítették és hatékonyabbá tették a vízi mentők munkáját.

Az elmúlt évek horgásztragédiáit felidézve utalt arra, hogy bár a nyári szezon véget ért, ősszel is van teendőjük a vízi mentőknek, és fontos szerep juthat az 500 lóerős, minden fontos életmentő felszereléssel ellátott gyorshajónak.

A vízi mentők bemutatták a médiahajó utasainak, hogy milyen gyorsaságra képes és milyen életmentő felszerelésekkel rendelkezik az új gyorshajó.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását