2024. április 25. - Márk

Ötször vonultak ki a mentők

A hidegfronttal érkezett viharos erejű szél különösebb baj nélkül múlt el a Balatonon, az öt esethez riasztott mentők hat embert mentettek ki a vízből, egy kimerült szörfös kórházba került - mondta Horváth László, a Balatoni Vízirendészeti Rendőr-kapitán
2008. augusztus 16. szombat 19:19 - Hírextra
Abban, hogy nagyobb baleset, vagy tragédia nélkül ért véget a pénteki vihar, jelentős szerepe volt a vízirendőrök és a vízi mentők munkájának, időben figyelmeztettek a közelgő 90 kilométer/órás széllökésekre, "megtisztították" a vizet a fürdőzőktől és a csónakázóktól - hangsúlyozta Horváth László.

Annyira alapos munkát végeztünk, hogy titkon azt reméltem, nem is lesz dolgunk, de öt esetben hat embert kellett kimenteni a vízből - fűzte hozzá. Vízibiciklisek sodródtak el, idős férfi tűnt el horgászcsónakjával, majd egy vonyarcvashegyi szörfös után kutattak az éjszaka több órán át a rendőrök és a vízi mentők négy hajóval.

Végül mindenki épségben előkerült. A déli partra átsodródott szörföst már a szárazföldön vette fel kocsijába a vízi mentők vezetője. Több órás hánykolódása során a szörfös életét a mentőmellényén és neoprén ruháján kívül az mentette meg, hogy térdelve ugyan, de a szörfjén tudott maradni. Kimerült állapota, légzési nehézségei és zsibbadásai miatt a vízi mentő a keszthelyi kórházba vitte őt megfigyelésre. Információk szerint már jól van.

Szombatra a viharos szél 25-30 kilométer/órás erejűre szelídült. A tó nyugati medencéjében továbbra is másod-, a keleti medencében azonban már csak első fokú viharjelzés van érvényben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását