2024. április 29. - Péter

Húszmilliárdos fejlesztés

Az Európai Unió beruházási alapjainak támogatásával már megvalósult, valamint a jelenleg is tartó, illetve az elfogadott pályázatok alapján hamarosan induló fejlesztések együttes értéke mintegy 20 milliárd forint Nyíregyházán - erről Csabai Lászlóné polgá
2008. szeptember 18. csütörtök 11:34 - Hírextra
A szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely egy szerdai kormánydöntés eredményeként folytathatja épület- és településrészi rehabilitációs programját, és újabb 4 milliárd forintot használhat fel városközpontjának korszerűsítésére - mondta az MSZP-s helyhatósági vezető.

Kiemelte: az összegből befejezik a kiskörút építését, modernizálják a csatlakozó belvárosi utakat, felújítják a védett Nyírvíz-palota, a Nyírfa Áruház és a házasságkötő terem épületét, az egyházi felekezetek létesítményeit, a városházán pedig új ügyfélszolgálati központot alakítanak ki.

A polgármester emlékeztetett arra, hogy a rehabilitációs programban 2,5 milliárd forintos költségből már befejeződött két volt katonai laktanya hátrányos helyzetű felnőtteket és fiatalokat segítő esélycentrummá, szakiskolává és tehetséggondozó kollégiummá alakítása, s rendbe tették az egyik legnagyobb lakónegyed, Jósaváros központi részét is.

Hét további, együttesen 4,2 milliárd forint értékű pályázati támogatásból megkezdődött egy út-, járda- és közmű-rekonstrukciós program is Nyíregyházán. Indul a közösségi közlekedés infrastrukturális fejlesztése, a sóstógyógyfürdői állatpark és parkfürdő bővítése, a szakképzési feladatokat ellátó iskolák modernizálása, több köz- és lakóépületek rendbe tétele, akadálymentesítése.

A térségi hulladékgazdálkodási program részeként félmilliárd forintos költségből megkezdődik egy 4.000 négyzetméteres válogató- és hasznosító telep kialakítása a város határában.

A 12 milliárdos térségi szennyvíz-fejlesztési program indítása szintén előrehaladott, s az év végi közbeszerzési eljárás után tavasszal kezdődik a külvárosi részek, valamint a szomszédos Kálmánháza, Kótaj és Nyírpazony csatornázottságát megoldó beruházás.

A nyíregyházi önkormányzatnak további, már benyújtott, illetve kidolgozás alatt lévő fejlesztési pályázatai is vannak az Európai Unió 2013-ig tartó költségvetési időszakára - tette hozzá Csabai Lászlóné polgármester.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását