2024. május 2. - Zsigmond

Orbán: betegadó a vizitdíj és a kórházi napidíj

Betegadónak nevezte Orbán Viktor a vizitdíjat és a kórházi napidíjat szerdán Dunaújvárosban. A Fidesz elnöke a Duna-parti településen először az idősek klubjában nyugdíjasokkal találkozott. Az ellenzéki vezető a vizitdíjról, a kórházi napidíjról és megélh
2008. február 20. szerda 15:28 - Hírextra

A fórum után Orbán Viktor újságíróknak kijelentette: a nyugdíjasok érzik a legjobban, hogy a vizitdíj és a kórházi napidíj egy kétszeres adóztatás, hiszen ők azok, akik egész életükben fizették a járulékot, és az előző rendszerben arra hivatkozva nem kapták meg teljes munkabérüket, hogy abból fedezik a gyógyításukkal kapcsolatos kiadásukat.

"Tehát talán leginkább a nyugdíjasok érzik úgy, hogy át vannak verve, őket csapták be leginkább, hiszen egyszer már fizettek az egészségügyi ellátásért, és most, ha bajba kerülnek, még egyszer kell fizetniük a vizitdíjat, a kórházi napidíjat. Ezt igazságtalanságnak érzik" - fogalmazott a pártelnök.
Hozzátette: hívhatják ezt járuléknak, díjnak vagy másként, valójában kettős adóztatásról van szó, egy külön betegadóról.

"A vizitdíj és a kórházi napidíj maga a betegadó, amit egy járulékfizetés után még egyszer elvesznek az emberektől" - fejtette ki.

Orbán Viktor szerint a nyugdíjasok átlátják a helyzetet és pontosan értik, hogy az akaratuk ellenére, a korábbi ígéretekkel szemben meghozott kormánydöntéseket hatályon kívül kell helyezni. A Fidesz elnöke úgy látja, lehet érveket találni egészségügyi vagy oktatáspolitikai megoldások mellett és ellen, de a lényeg az, hogy a nyugdíjasokat becsapták, "ezért ők is úgy látják, az a jó, ha elmegyünk és három igennel fogunk szavazni".

A fiataloknak azt tanácsolta az ellenzéki vezető, hogy ha szüleik, nagyszüleik munkájára igent akarnak mondani, menjenek el szavazni és válaszoljanak igennel a kérdésekre.

A nyugdíjasokkal lezajlott találkozót követően a politikus "benézett" a Legvidámabb barakk nevű, a szocializmus egykori jelképeivel és vezetőinek képmásával díszített vendéglátóhelyre, váltott néhány szót a tulajdonossal és az ott időzőkkel, majd a Dunaújvárosi Főiskolán a hallgatói önkormányzat vezetőivel folytatott kötetlen beszélgetést az idén nyáron Dunaújvárosban megrendezendő EFOTT-ról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Ozmium
2008. február 21. 11:25
Elvtársak!
Hadműveleti területté nyilvánítjuk az egészségügyet. Elvtársak. Elérkezetnek, látjuk -mi a központi vezetőségben-, hogy kiszélesítsük a politikai harcot, és további csapást mérjünk a nyugalomra.

Mondhatnánk úgy is, hogy ahol a munkásosztály és a vele szövetséges parasztság gyógyul, a butikos, bankár, új arisztokrácia ne végezhessen beöntést.

A központi bizottság úgy döntött, hogy Mikola elvtársat bízzuk meg a kórházak pártházasításával.

Elvtársak ez párthatározat, ez a mi plebejus, Újtöbbségi akaratunk.
Szifo
2008. február 20. 17:58

Orbán igencsak rákapcsolt, egyre nagyobb hazugságokkal áll a nyilvánosság elé.
Bizonyára arra bazíroz, hogy a nyugdíjasok beveszik ezt a dumát.
Pedig szerintem ők is tudják, hogy ha nem vizitdíj formájában fizetnek, akkor fizetnek másképp, az adók révén.
(A szegényebb nyugdíjasok kaptak pótlásként 20 vizitdíjnak megfelelő kiegészítést, és számos más kedvezményt vezettek be.)
Orbán a szocializmust akarja fenntartani a kapitalizmusban. Hát igen, "addig jó, míg Kádár él"...
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását