2024. április 28. - Valéria

Gyurcsány Ferenc fejlesztési támogatásokról beszélt

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön meglátogatta a XVI. Marcali Nemzetközi Kiállítást és Vásárt, ahol bejelentette: a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (DDRFT) néhány órával korábban 23 szállodafejlesztésről, köztük a marcali gyógyszálló
2008. szeptember 18. csütörtök 15:15 - Hírextra
A kormányfőt barátságos légkör fogadta Marcaliban, ahol a polgármesteri hivataltól elsétált a vásárig, és néhány járókelővel is beszélgetett. A 176 kiállítót felsorakoztató vásárban Gyurcsány Ferenc megtekintett több standot, elbeszélgetett néhány kiállítóval, majd rövid tájékoztatót tartott a sajtó képviselőinek.

Mint kifejtette, a marcali vásár kiváló apropó arra, hogy szó essen a nagy fejlesztési ügyekben a közelmúltban megszületett, illetve várható döntésekről.

"Egy erős ország nem épülhet másra, mint határozott és tudatos beruházás- és fejlesztéspolitikára" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc. Hangsúlyozta, hogy Magyarország nemcsak Budapestből, hanem számtalan fontos régióból áll, amelyek között a Balaton és környéke az ország egyik gyöngyszeme.

A miniszterelnök azt mondta, a DDRFT döntéseiben kiemelt helyet foglal el a Balaton és környékének fejlesztése. Támogatást kaphat a Somogy megye északi részét jelentő déli part számos települése, többek között a fonyódi kilátó, a marcali és a siófoki fürdő fejlesztése. Mint elhangzott, az elmúlt hetek döntései nyomán csak ebben a térségben 3-4 milliárd forintnyi fejlesztési forráshoz juthatnak a helyi vállalkozók, önkormányzatok.

A fejlesztési tanács csütörtök reggeli tanácskozásáról Gyurcsány Ferenc annyit mondott, hogy nagyobb léptékű döntések születtek turisztikai attrakciók és szállodafejlesztések támogatásáról.

Eszerint a régióban 23 szálloda-beruházás juthat nagyobb forráshoz, köztük egy marcali, egy siófoki egy hencsei és egy kaposvári. A végső döntés ezekben az ügyekben október első hetében születik meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását