2024. április 26. - Ervin

Budapesti nevezetességek háromdimenzióban

Háromdimenziós változatban látható csütörtöktől a turisták által a legszívesebben látogatott 26 budapesti épület a Google internetes keresőprogram térképén (Google Earth) - mondta Demszky Gábor főpolgármester csütörtökön sajtótájékoztatón.
2008. szeptember 18. csütörtök 16:48 - Hírextra
A napi több mint tízmillió felhasználó által látogatott programban megjelenített nevezetes budapesti épületek növelhetik a főváros iránti érdeklődést, nemcsak turisztikai, hanem üzleti és kulturális szempontból is - mondta a főpolgármester.

A sajtó képviselőinek bemutatott kisfilmen olyan ismert budapesti látnivalók, középületek szerepeltek élethű, háromdimenziós formában, mint a Széchenyi fürdő, a Hősök tere, a Szent István-bazilika, a Mátyás-templom, a Lánchíd vagy a Műcsarnok.

Magyarország és Budapest kincseit minél intenzívebben kell a látogatók "asztalára tenni", ennek eszköze az új modell - mondta Balogh András, a kivitelező Virtuális Magyarország Kft. ügyvezetője, aki Demszky Gáborral arról is beszélt, hogy üdvözölnék a turizmusban és vendéglátásban érdekeltek részvételét a kezdeményezésben, amely nagy lehetőség a város turisztikájának, gazdaságának fellendítésére.

A külföldi turisták ugyanis előszeretettel tájékozódnak az interneten utazás előtt, ennek kapcsán a virtuális épületek megvalósítói számos ötletet vetettek fel az információhoz jutás elősegítésére: így például a virtuális épületekhez hozzárendelhető szöveg, fotó, tájékoztató, s tovább lehet lépni egyéb weboldalakra. Balogh András azt is elmondta, hogy egy épület "megépítése" 50-250 ezer forintba kerül, ez az épület bonyolultságától függ.

A 26, főváros által üzemeltetett épület virtuális megjelenítését Budapest támogatta, az összesen hatmillió forintba került - mondta Fekete László a Budapesti Turisztikai Szolgáltató Kht. ügyvezető igazgatója.
I
kvai-Szabó Imre, városfejlesztési, gazdálkodási és szociálpolitikai főpolgármester-helyettes felvetette a kerületek "örökbefogadásának" ötletét is. Ez már lakóépületek megjelenítését is jelentené; a megvalósításhoz fővárosi segítséget nyújtanának, de a főpolgármester-helyettes hangsúlyozta a magántőke bevonásának szükségességét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását