2024. április 27. - Zita

A miniszterelnök a felelős

Gyurcsány Ferenc személyesen felelős azért, hogy az építőipari ágazat és a magyar gazdaság is koncepciótlanul sodródik, és lemarad a környező országoktól - mondta Mádi László, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön az MTI-nek.
2008. szeptember 18. csütörtök 10:39 - Hírextra
Az ellenzéki képviselő arra reagált, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) most nyilvánosságra hozott adatai szerint az építőipari termelés volumene 2008 júliusában 11,8 százalékkal - munkanaptényezővel kiigazítva 12,8 százalékkal - volt alacsonyabb, mint egy évvel korábban.

Négy évvel az európai uniós csatlakozás után az építőipar újabb adatai lehangoló képet mutatnak.
Miközben több uniós országban az építőipar szárnyal, Magyarországon tíz százalék feletti termelés-visszaesés történik, ami egyértelműen válságjelenségnek minősíthető - mondta Mádi László.

Véleménye szerint a Gyurcsány-kormány képtelen arra, hogy az ágazatnak a felemelkedés esélyét kínálja. Ebben a helyzetben csak egy előre hozott választás jelentene esélyt - jelentette ki a fideszes politikus.

"Gyurcsány Ferenc személyesen felelős azért, hogy az építőipari ágazat és a magyar gazdaság is koncepciótlanul sodródik, és lemarad a környező országoktól" - fogalmazott.

Hangsúlyozta azt is, hogy a lakáspiac különösen megszenvedi ezt az időszakot, ugyanis, mint rámutatott, nőnek a körbetartozások, a csődök, és rekordokat dönt a felszámolási eljárások száma.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását