2024. május 2. - Zsigmond

LMP: Együttműködés igen, Fidesz-tervek nem

A Lehet Más a Politika (LMP) támogatja a nemzeti együttműködést, a Fidesz "Nemzeti Együttműködésről" című politikai nyilatkozat-tervezetét azonban nem. "Az LMP egyetért azzal, hogy nemzeti együttműködésre és a pártok közötti párbeszédre van szükség, azonban ehhez nincs szükség új keretekre, mivel erre jelenleg is lehetőség van az Országgyűlésen belül."
2010. május 17. hétfő 21:29 - HírExtra
Schiffer András (LMP) felszólalásában aláhúzta: az LMP minden mandátumot és minden képviselőcsoportot egyenlőnek tart, emellett nem vitatja a Fidesz jogát sem az alkotmányozásra, azonban úgy véli, hogy a párt adós maradt a közjogi terveivel: pontosan mit kívánnak tenni a magyar demokráciával, a közjogi rendszerrel.

Az LMP frakcióvezetője hangsúlyozta: akármilyen nagy felhatalmazást is kap egy pártszövetség, politikai programját a kormányprogramon belül kell elmondania. Aláhúzta: az LMP nem támogatja majd sem a Fidesz politikai nyilatkozatát, sem az MSZP alternatív nyilatkozat-tervezetét, mivel ezekben a nyilatkozatokban a beterjesztők hamis képzetet állítanak fel amikor szembeállítják a pártokat az emberekkel.

Úgy vélte, meg kell újítani a demokrácia húsz éve elhanyagolt szerkezetét, azonban nem szabad az 1989-ben kialakult kereteken túllépni. Az LMP a demokrácia megjavításában és megújításában partnere lesz akármelyik pártnak, de nem támogat semmilyen olyan döntést, amely túl kíván lépni a demokrácia keretein - tette hozzá.

Mile Lajos (LMP) felszólalásában szintén azt emelte ki, hogy az LMP nem fogja támogatni a Fidesz nyilatkozat-tervezetét, mivel szerinte az együttműködésbe beletartozik az ellenvélemény és a vita is.

Jávor Benedek (LMP) felszólalásában rámutatott: nem lehet egyetlen éjszaka alatt, vagy egy politikai nyilatkozat-tervezet elfogadásával megteremteni a nemzeti együttműködést. Úgy vélte, az együttműködés megvalósításához be kell vonni a teljes társadalmat a fontos döntések meghozatalába, meg kell erősíteni az "aktív állampolgárságot".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását