2024. április 29. - Péter

A főpolgármester támogatja a 4-es metró új igazgatóját

Támogatta a Főpolgármesteri Kabinet kedden a 4-es metró építésének új vezetési struktúráját, amelyre a BKV vezérigazgatója tett javaslatot - nyilatkozta Nyáry Krisztián az MTI-nek.
2008. október 14. kedd 12:36 - Hírextra
A városháza kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a javaslat szerint a 4-es metró projekt irányító bizottságának a vezetője, a BKV vezérigazgatója. Az operatív irányításért pedig a DBR Metró Projekt Igazgatóság új vezetője, Klados Gusztáv felel. A 4-es metró építését felügyelő BKV vezérigazgató-helyettesi poszt megszűnik. A vezérigazgató javaslatát a kabinet támogatja, de a változtatáshoz október végén a Fővárosi Közgyűlésnek is hozzá kell járulnia.

Az MTI információi szerint a vezérigazgató a közgyűlés egyetértése, valamint a pénzügyminiszter és az unió bankja, az EIB hozzájárulása után nevezheti ki Klados Gusztávot projektigazgatónak.

A kabinet elé benyújtott előterjesztés melléklete szerint Klados Gusztáv építőmérnök 1972-től itthon, illetve a világ több nagyvárosában, például Athénban és Kalkuttában vett részt metróépítésben, valamint alagútépítésben, például a La Manche-csatornai alagútnál. Klados Gusztáv októbertől a 4-es metró operatív projektmenedzsereként tevékenykedik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását